Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1861089 www.bgdnes.bg

Последните думи на загиналия в катастрофа племенник на Фатик: Мамо, ще карам внимателно!

"Мамо, вече съм човек на правилата! Не се притеснявай. Взех си поука и ще карам внимателно, без да нарушавам закона. Отивам да се позабавлявам с приятели, но без да пия." Това обяснил вчера по телефона на майка си Марта 20-годишният Исмет Тюркмен. Според запознати разговорът се провел само час преди зловещата катастрофа на столичния бул. "Цар Борис Трети". Разтревожена от поройния дъжд в София, майка му позвънила, за да го предупреди да кара внимателно. В крайна сметка дори родителските напътствия не успели да укротят страстта към високите скорости на племенника на покойния подземен бос Филип Найденов-Фатик. Вчера стана ясно, че младежът имал няколко акта от КАТ заради неспазване на правилата за движение. Един от тях е за катастрофа при неправилно изпреварване. Освен без наказателни точки при всеки от инцидентите младежът се отървавал, без да пострада. Така до зловещата катастрофа в четвъртък вечер.


Според ченгета причина за трагедията е високата скорост, с която е карал Исмет. На хлъзгавия път 10-годишното му БМВ занася и се блъска в караща насреща кола. За момента няма данни дали Исмет е карал пиян. Знае се, че преди катастрофата младежът е бил в заведение в центъра на София. След обаждане от приятел Тюркмен се качил в раздрънканата си кола и отпрашил в посока Перник. С него тръгнал и приятелят му Карим Фатих, който също загива на място от жестокия удар. Според запознати 17-годишният младеж се е возил на предната седалка. От жестокия удар тялото му е разкъсано на няколко парчета, който пристигналите пожарникари са вадили повече от час. Новината за смъртта му вчера шокира съучениците му от Националната търговско-банкова гимназия, където Карим е бил в 12-и клас.
"Каква ирония?! Точно след две седмици щеше да стане на 18 години, а така и не ги дочака", проплака негова приятелка.
Научавайки за трагедията, децата веднага опитаха да се свържат с родителите му. Нямаха успех, защото телефоните им бяха изключени. Баща му, който е зъболекар, не се появи на работа. В знак на съпричастност ръководството на училището ги освободи от часове.

Реклама


"Кари, брато, малкото ми братче, обичам те. Седем години стояхме на един чин. Когато ритахме топка в двора на 22-ро училище и топката отидеше към моргата, се бъзикахме с миризмата там. Брат, липсваш ми. Обичам те!!!", написа във Фейсбук страницата му съученикът Николай Алгафари.
Вчера профилът на Карим бе пълен със съболезнования от съученици и приятели.
"Със сълзи на очите се сещам за всички моменти, които сме имали заедно, и всички проекти, които градяхме за бъдещето, бъдеще, което няма да е същото без теб.
Последно се видяхме миналата събота, когато те взех от Люлин и те докарах до вас. Няма да забравя и последното нещо, което си казахме, беше вчера в 16:12 и ти ми каза: ДСпокойно, брат, всичко е ок, утре ще се видим". За съжаление това утре го няма. Няма те и теб. Нищо вече няма да е същото. Винаги ще си спомням за теб. Просто човек като теб няма как да бъде забравен. Знай, че винаги ще ми липсваш. Почивай в мир, надявам се наистина мястото, на което си в момента, да е поне 100 пъти по-прекрасно от най-прекрасното място, което си си представял", допълни приятелят му Силвестър Кръстев.

 

Живея в държавата на комплексарите

Карам си комплексарските странни коли! Блъскам в комплексарската зала с други комплексари! Почивам си на лъскави комплексарски места! Пия си, щракам си и се забавлявам комплексарската, така че всички да разберат и да видят колко ми е хубаво! Комплексарски си изкарвам парите! Даже комплексарски се обличам! Най-комплексарският ми проблем е, че съм прекалено добър с другите, "не комплексираните"! ...комплексарски им прощавам, комплексарски им помагам, комплексарски ги обичам... Затова вие, "некомплексарите", стойте далече от моя божествен свят, е написал седмици преди смъртта си във Фейсбук Исмет Тюркмен.
Въпреки силните думи приятелите на Исмет го определят като миролюбив и любопитен, буйния си и непокорен характер изразявал единствено във фитнес залата, която посещавал по два пъти на ден.


"По едно време ходеше на бокс. Никога и в нищо не се е забърквал. Често дори прибираше приятели от заведенията по ранните часове с таксита. Беше човек на компанията. Отскоро му купиха това БМВ и взе книжка, но от години можеше да шофира. Изобщо не вярвам да е бил пиян или да е карал с превишена скорост, по-скоро пътят е бил хлъзгав и му е изиграл лоша шега", споделя близък до семейството на Исмет. Той е категоричен, че Исмет не е проявявал агресия към никой от познатите си, камо ли да заплашва, че ще счупи коленете" на еди-кой си, както вече написаха в интернет мрежата. "Исмет е интелектуалец. Знае английски перфектно, турски, руски и български. Много чете, обиколил е почти целия свят, вместо да си губи времето по чалга клубове като неговите връстници", споделят още близки на починалото момче.
Семейство Тюркмен бе потресено от новината за кончината на любимия Исмет. Цяла нощ всичките приемаха съболезнования от голямата си рода. Към тях се присъедини и Милкана - жената, с която в момента Младен Михалев-Маджо живее. "Потресена съм. В катастрофа почина детето на моя близка приятелка от детинство. Бъди силна, Марта! Няма по-голяма мъка от това да погребеш детето си!"
Исмет Тюркмен е син на Марта Фатик и Дениз Тюркмен. Младежът има сестра Шерлин Фатик, която е на 30 години. Двамата се обичали изключително много. "Липсваш ми, мамин", е написало опечалената сестричка под снимката с покойния си брат в интернет. В 5,30 часа тази сутрин и братовчедката на Исмет - Александра Тюркмен, която е дъщеря на Филип Найденов-Фатик, също е почернила профила си във Фейсбук. Тя е пуснала черен фон и черна картинка вместо снимката си в дневника.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама