Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1861899 www.bgdnes.bg

Христо Ковачки: Партийни централи са имали желанието да бъдат подпомагани от мен

„Родителите ми бяха обикновени хора, нямах начален капитал, затова използвах кредитни ресурси". Това каза пред bTV Христо Ковачки за началото на бизнеса си.

„От 20 години се занимавам с бизнес, с икономика, с пари. Ако имаш добра идея, я лансираш и пешелиш пари. В света има много повече пари, отколкото идеи. Поради простата причина, че идеите се раждат , а парите се печелят. Кризата е резултат от поредица от грешки, които са се натрупвали през годините. Има държави, в които няма криза. В Европа тя се усеща, но в Индонезия няма", заяви Ковачки.

Реклама

За това дали се е облагодетелствал някога от партийни фактори, бизнесменът каза: „Наблегнах на ученето и не можах да навляза в политиката. За съжаление, политическата ми кариера завърши с комсомолец, защото всички бяхме комсомолци. Не можах да стана член на тогавашната партия".

За политиката и мястото му в нея Христо Ковачки коментира: „Винаги съм смятал, че трябва да има политическа формация, която се занимава със защита на българското производство и затова се роди партия ЛИДЕР. Концепцията на тази партия бе такава. Политиката не е моето място. Аз съм от друг свят. Моят свят са икономиката, финансите".

„Партийни централи са имали желанието да бъдат подпомагани от мен. Не говоря за конкретна политическа централа, а по принцип". Така бизнесменът коментира спонсорството на бизнеса към политиката.

„Когато вляза в един град, първо поглеждам колко комини има в града. Ако има комини, значи има развитие, има бизнес в града. После поглеждаш дали комините пушат. За съжаление, съм влизал в много градове в България, в които комините не пушат. Това означава, че нещата в България не вървят на добре". Това е рецептата за успешна икономика в държавата според Ковачки.

За купуването на гласове по избори, бизнесменът каза: „Всеки човек има право на свободен избор. Да дадеш на един човек 50 лева, за да гласува за еди-коя си партия, не е правилната рецепта. Този човек може да ти вземе парите и да те излъже. Ако ги разделиш тези 50 лева на 4 години, е по 1 лева на месец. По-разумното е да обясниш на човек, че в това трудно време ще задържи работата си и ще може да издържа семейството си", коментира Христо Ковачки.

„Както вече казах, политиката не е моята професия, няма да участвам на изборите. Но партия ЛИДЕР ще участва", сподели за предстоящите избори той.

Реклама
Реклама
Реклама