Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1861913 www.bgdnes.bg

Цветан Цветанов: ГЕРБ ще има над 100 депутати в следващия парламент

„В момента основната ни цел е подготовка на предстоящите избори и срещите, които провеждаме с всички общински ръководители, областни ръководители и кметове, за да можем да имаме листите, които да отговарят на всички критерии". Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред ТВ7.

„Смятам, че политическа партия ГЕРБ ще има над 100 депутати в следващия парламент при тези условия", посочи още Цветанов.

Реклама

"Бойко Борисов ще бъде в листите на ГЕРБ и той ще бъде водач в две от най-дългите листи в многомандатните райони в страната", каза Цветанов.

Запитан, след като на миналите избори Бойко Борисов не е водил листа, сега ще се кандидатира ли, Цветанов каза: „2009 г. Бойко Борисов беше кмет на София, а изборите бяха проведени 2007 г. Щеше да е некоректно към софиянци ако той беше в номинациите или кандидат за депутат в 41-ото Народно събрание. Сега е качеството си на премиер, който е подал оставката и в момента е съвсем нормално дори да води не една листа, а две, което е допустимо по закон.

Цветан Цветанов посочи, че от пет дни се занимава само с листи сутрин от 8:00 вечер до 20:00 часа.

На въпрос дали Симеон Дянков ще бъде в листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, Цветанов каза, че лидерът на ГЕРБ много ясно е заявил принципна позиция.

„Бившият ми колега Дянков няма да бъде в листите и няма да бъде в следващо бъдещо управление на партия ГЕРБ", каза Цветанов. Той уточни, че Дянков не е номиниран от нито една от структурите. Цветан Цветанов каза още, че не всички министри ще бъдат в листите. Има определени министри, които са получили номинации на събранията, които са провеждани в районите в областта. „Ние ще се съобразим в голямата си част с това, което предлагат нашите общински и областни структури", каза Цветан Цветанов.

Той посочи, че за него е важно каква е оценката на общинските структури, на кметовете по места и дали действително я връзката народен представител с населеното място или с района, от който е избран. „ПП ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска и всъщност реденото на листите в голямата си част е функция на структурите по места, защото те са хората, които познават проблемите, те са хората, които знаят, че трябва да дадат отчет пред обществеността. Всички номинации са приключили на 18 март. Другата седмица около сряда-четвъртък ще бъдем готови, за да докладваме пред Изпълнителната комисия всички предложения, всички оценки от общинските и областните структури", каза Цветан Цветанов. В много от случаите, където има дълги листи в страната от ГЕРБ са направили социологически проучвания за всеки конкретен и за политическите опоненти.

Реклама

Относно оставката на шефа на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов, бившият вътрешен министър заяви: „Да си призная честно аз никога не съм водил разговори с този човек. Никога досега не съм се виждал с проф. Константинов, дори не съм го и поздравявал, защото не сме имали повод някъде да се засечем, дори в студия. Но смятам, че това е един безспорен капацитет и авторитет, докато Азер Меликов е много близък личен приятел на Сергей Станишев и какви са неговите професионални качества, дори и етични, за да бъде в „Информационно обслужване" на тази позиция, на която беше проф. Константинов", той.

Цветанов определи оставката но проф. Константинов като изключително доблестна постъпка, но по този начин българското общество и всички парламентарно представени партии са загубили политически капацитет, защото ние трябва да ползваме тези капацитети.

Цветан Цветанов отговори на обвиненията на опозицията, че МВР ще направи изборите страшни така: „Когато една партия има вътрешно-политически проблеми, разбира се, че трябва да изнесеш проблема някъде навън.

Реклама
Реклама
Реклама