Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1862253 www.bgdnes.bg

Цецка Цачева и Мая Манолова си спретнаха женски скандал

Разпален сутрешен спор си спретнаха в БНТ бившата председателка на 41-то Народно събрание Цецка Цачава и депутатката от БСП Мая Манолова. Повод за дискусията бяха предстоящите избори, както и вечният спор чия е вината за социалната криза в страната.

"За вас, за БСП е по-добре служебният кабинет. Освен това Бойко Борисов ясно заяви - не искам да изправям едни български граждани срещу други български граждани, не искам да се лее кръв", заяви Цецка Цачева.

Реклама

"Вярно, е, че Бойко Борисов избяга от управлението. Панически се скри. Абсолютно несериозна е тезата, че БСП е можело да вземе управлението за два месеца", контрира Мая Манолова.

"Ама това ви беше шанс", отговори Цачева.

"Приемам вашите твърдения като опит да развеселите зрителите в съботния ден. В момента служебното правителство се държи сякаш цялото време е пред него. А то няма право на проби и грешки. Вече са пропилени 10 дни. Нищо не се случи. Чухме голите декларации, че служебното правителство ще осигури честността на вота. А до ден днешен служебното правителство не се е срещнало с ЦИК. Изборният борд трябваше да бъде създаден", разпалено заяви Мая Манолова.

Цецка Цачева пък отговори така: "Политическите сили, които са участвали и са със столетна история, познават някакви механизми, от които черпят притесненията си. На мен и ГЕРБ тези механизми не са ми познати. Госпожо Манолова, вие показвате некомпетентност. Искам да ви информирам, че в последния ден, когато бяхме вече разпуснати - на 15 март, че ще има разширени мисии от наблюдатели. Те ще проследят работата на ЦИК".

"ЦИК продължава да действа по един доста непрофесионален и неадекватен на очакванията на хората начин. Например - ЦКИ вече трябваше да излъчва онлайн", заяви червената депутатка.

"Вие като летите от студио в студио, нямате време да следите графика и да видите кой какво прави и къде какво се случва", прекъсна я Цачева.

На въпрос дали одобрява действията на някоя институция, Мая Манолова изрази подкрепата си за действията на главния прокурор. "Вчера например главният прокурор заяви, че забранява на МВР да произнася предварително присъдите в медиите"

Реклама

"Вие ръководихте парламент, който беше обезличен, унизен. Вие превърнахте парламента в робот за дистанционно управление от страна на премиера", каза Манолова.

"Аз много ви благодаря, че имате такова високо мнение за мен - че мога да манипулирам цели институции. Кажете, госпожо Манолова, вие поне една грешка имахте ли в този парламент?", запита Цачева.

"Вие не сте в старата си функция да изключвате микрофона ми, когато пожелаете. Аз съм депутатът, който разписа текстове за включване на интегрална бюлетина с преференциално гласуване", отговори Мая Манолова.

"За първи път не казахте думата "Безобразие". Това е постижение", подхвърли иронично Цецка Цачева.

Реклама
Реклама
Реклама