Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1863508 www.bgdnes.bg

Българите във Великобритания без безплатен лекар и общински жилища

Имигрантите ще бъдат принуждавани да плащат при посещение при личен лекар и няма да могат да получават общински жилища до 5 години след установяването си във Великобритания, съобщава вестник „Дейли мейл".

Мярката ще бъде обявена от премиера Дейвид Камерън в опит на властите да възприемат по-твърд подход към имигрантите. Премиерът възнамерява да въведе законите по двата въпроса в следващите няколко месеца въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите. Мерките са обмислени така, че да спрат наплива от българи и румънци, когато следващата година двете нации получат пълни права за работа в ЕС.

По този въпрос високопоставен източник заяви: „Премиерът иска имиграционната сиситема да подкрепя хора, които работят усърдно и живеят според правилата. Той е решен да сложи край на положението, при което хората могат да идват във Великобритания и да се възползват от социалната система и обществените услуги, без да влагат нищо в тях".

Реклама

Имигрантите ще бъдат оставени на края на опашката за социални жилища. Това предвижда планът на британското правителство за справяне с новодошлите във Великобритания, пише и вестник „Сън".

Премиерът Дейвид Камерън възнамерява да внесе законови промени, за да осигури предимство на семействата, които живеят в страната от години. Премиерът ще представи пакет с мерки, които ще попречат на Великобритания да се превърне в „лесна мишена" за злоупотреби от страна на имигрантите. Сред предвидените мерки е затягането на правилата за достъп до здравеопазването, социалните помощи, правната помощ и други услуги, поддържани с парите на данъкоплатците.

По време свое изявление Камерън ще призове промяната да бъде извършена в рамките на няколко месеца, преди вратата да се е отворила за 29 милиона българи и румънци. Според източник от Лондон правителството иска системата да бъде честна и гостоприемна, но не и обект на злоупотреби.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама