Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18637850 www.bgdnes.bg

Атакуват транссексуалната Петра след забраната на ЛГБТ пропаганда

Транссексуалната подложена на тормоз 

Колата й е надраскана и счупена, налага се да я продаде 

Доли ТАЧЕВА

Транссексуалната Петра е подложена на атаки и тормоз от няколко дни. Последният акт на вандалщина срещу нея е, когато намира колата си надраскана. Малко преди това едно от стъклата й е счупено.

"Принудих се да продам колата си. Все нещо й правят. Не се издържа. Сега са налепили и анти-ЛГБТ лепенки из целия град. На стадиона, в центъра, откъдето и да минеш, се виждат, чак до другия град са", едва сдържа емоциите си пред "България Днес" горнооряховчанката.

Реклама

Нападките срещу Петра се увеличават след протестите на гей общността. Те бяха провокирани, след като българският парламент прие закон за забрана на пропагандата на "нетрадиционна сексуална ориентация" и "определяне на полова идентичност, различна от биологичната" в основните училища. С тази промяна се забранява "всякаква форма на пропаганда, популяризиране или подбуждане, пряко или непряко, на идеи и възгледи относно различни дефиниции на полова идентичност".

"Не знам защо го раздухаха толкова. Доколкото разбрах, всичко е тръгнало от някакви информационни бюлетини в частна гимназия. Но защо да сме виновни всички ние, не разбирам. Да не би аз да ги раздавам тези неща? Затова сега лепят стикери", ядосва се Христова.

Петра се превърна в първата транссексуална българка, успяла да осъди България в Страсбург за отказа от смяна на пола й по документи. Тя е и първата, извървяла целия биологичен цикъл на трансформацията от мъж към жена, след като гръцки лекари премахват мъжките й полови органи и й поставят гърди. От 2018 г. Петра води битка за смяна на пола си, но в личната й карта още е вписана като Петър Христов.

"Да вееш байраци не е интелигентно и културно, така не стават нещата. Дискриминацията е само у нас, няма кой да даде глас, затова аз няма да спра! Не ми е приятно всичко това, но някой трябва да говори. Отново ще се обърна към Страсбург и ще си търся правата. Няма да се откажа, искам да покажа коя съм и какво мога", категорична е транссексуалната.

Междувременно Петра завършва поредния си курс. Този път за модели. В края на месеца й предстои вълнуваща фотосесия в чужбина, за която транссексуалната няма търпение.

Четете още

Петър, който стана Петра, търси голямата любов

Петър, който стана Петра, търси голямата любов

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Транссексуалната Петра си направи нова операция

Транссексуалната Петра пред "България Днес": Догодина вдигам революция!

Транссексуалната Петра пред "България Днес": Догодина вдигам революция!

Транссексуалната Петра изнудвана от модна агенция

Транссексуалната Петра изнудвана от модна агенция

Реклама
Реклама
Реклама