Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18645367 www.bgdnes.bg

Ванга заминала при звездите, за да ни наблюдава какво правим и спазваме ли заръките й

За 28 години от кончината на Ванга

Чудесата са всеки ден при нас, грижим се за всичко, останало от пророчицата, казва Иван Драмов

Хиляди се стекоха в Рупите за почит на Вангелия Гущерова - Ванга на 10 август. Петричани, вярващи от страната, а и чужденци почетоха пророчицата за 28 години от кончината й.

Реклама

Ванга си отиде от този свят на 11 август 1996 година.

"Замина при звездите, за да ни наблюдава какво правим и спазваме ли заръките й." Това каза председателят на фондация "Ванга" Иван Драмов.

Той обясни, че по канона ден преди кончината се прави панихида и затова тя е била в Рупите ден по-рано от смъртта на Ванга на 11 август.

"Някои от хората пристигнаха ден по-рано в храма, изграден приживе от Ванга. Чудеса дали има, има, разбира се, те чудесата са всеки ден при нас. Грижим се с много любов да запазим това, което тя ни остави", казва Драмов.

Заупокойната литургия бе отслужена пред храма "Света Петка". На гроба на Ванга се помолиха множеството от хора, които оставяха свещи в нейна памет.

"Всички ги води в Рупите делото на Ванга, която през целия си живот помагаше на хората в беда и болести. След църковната служба на миряните бе раздадена постна храна - любимите на Ванга лозови сарми, чушки, боб. Зад църквата са направени нови беседки за отдих на пристигналите за поклонението, това е новото при нас", обясни още председателят на фондацията й.

Реклама

"Тя ни завеща да живеем със съзнанието, че доброто ще спаси света. Защото, виждате, светът е пред голяма криза, а и много от нещата, които пророчицата казва, са така, но и не всички."

Думите на Иван Драмов се потвърждават и от реалността. Но досега всичко, което Ванга е казала за тази година, се е сбъднало.

Първото, което Баба Ванга предсказа за тази година, беше икономическа криза - и въпреки че може да няма истински глобален колапс, това изглежда доста точно определение за много икономики, които продължават да се борят с трудностите. Българската пророчица прогнозира как през тази година ще се появят някои сериозни медицински пробиви и ще се създадат нови лечения. И това се случи. Един от тези медицински пробиви е обявяването от британски учени на нова ваксина срещу рак на белия дроб, която започна да се тества. Тя се разработва в Обединеното кралство и първоначално ще бъде направена серия от 3000 ваксини. Към това можем да добавим още няколко медицински вести с положителен характер. Руснаците също съобщиха, че са разработили терапия срещу рак и срещу всички разновидности. Тя обхваща ваксинация и лечение на вече появили се форми. Тук нещата също са в стадий на тестване. Освен това учени, работещи в още няколко държави - САЩ, Швейцария, Китай - също съобщиха, че имат пробиви по лечението на различни ракови заболявания. Тук можем да споменем и сензационното съобщение от китайски учени, че са успели да спрат развитието на диабет тип Б у човек, който го има от над две десетилетия. Японци пък съобщиха, че са измайсторили изкуствени крайници, които могат да се присаждат върху човешкото тяло и да заменят липсващите. Израстването на първата изкуствена кожа, която да подменя успешно липсваща или изгорена, също са сред съобщенията за медицински научни пробиви през годината.

Баба Ванга предсказва още и много екстремни климатични промени за 2024 г. Още в началото на тази година на много места по планетата има нетипични прояви на климата. Наводненията през зимата и пролетта в Западна Европа и северните части на континента дори взеха жертви. Урагани там, където никой не ги очаква, също белязаха климата в първата половина на годината. А и като цяло се отчита, че всеки месец се поставя рекорд за най-топло време. Един от най-сериозните проблеми обаче беше свързан и със засилената магнитна активност на Земята. Подобен цикъл човечеството не е наблюдавало или поне няма спомени за това. Дори по българските земи наблюдавахме северно сияние - едно от проявленията на магнитната активност.

Но ако всичките предсказания на Ванга са факт досега, ще трябва да стискаме палци да не се сбъдне едно от най-страшните й видения. Според вестник "Сън" началото на края на света ще започне през 2025 г., когато конфлникт в Европа ще унищожи голяма част от населението на континента. И това ще бъде началото на свършека на света.

"Не може да се твърди, че Ванга е казала всичко, което се цитира в медиите по света. Не е казвала например, че ще има край на света. Има и много дописвания, които не са уточнени пред кого какво точно е цитирано. Аз вярвам само на определени хора, които са имали достъп до нея", казва Иван Драмов.

Четете още

Ванга дава сили на Златните момичета в Париж

Ванга дава сили на Златните момичета в Париж

Ванга и Мис Силикон откриват олимпиадата в България

Ванга и Мис Силикон откриват олимпиадата в България

Ванга приживе: Господ пази братя Аргирови!

Ванга приживе: Господ пази братя Аргирови!

Ванга и Преподобна Стойна НАКУП! Елизабет се връща от рая след удар от гръм

Ванга и Преподобна Стойна НАКУП! Елизабет се връща от рая след удар от гръм

Реклама
Реклама
Реклама