Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1864606 www.bgdnes.bg

Проф. Вучков: Бойко ме слуша!

Димана ДОЙЧИНОВА
"Бившият премиер Бойко Борисов често се вслушва в съветите ми, въпреки че съм сред най-големите му критици и неведнъж съм изреждал греховете му. Още преди 2 години му казах в прав текст, че енергийният министър Трайчо Трайков е двуличник и непочтен човек. Взе си поука и го махна! Има и други подобни примери."


Това разказа пред "България Днес" култовият телевизионен водещ проф. Юлиан Вучков. Театралният критик предупредил Борисов да не "флиртува" и със старите муцуни от ДПС, които вместо да обединяват народа, го настройват умишлено срещу българските турци.

Реклама

"Българите обичат българските турци, но Ахмед Доган, Лютви Местан и компания правят и невъзможното, за да се насади омраза. Казах на Бойко да се пази от тях, защото не му мислят доброто, и се оказах прав", посочи още професорът. Според него Борисов сгрешил единствено като гласувал прекалено доверие на финансиста Симеон Дянков.
"Предупредих, че Дянков не работи за страната. Той лиши пенсионерите от пари, които похарчи за глупости. Ако го беше разкарал навреме, Борисов още щеше да е премиер. Колкото и да го критикувам, трябва да се знае, че това е най-работливият премиер на прехода", посочи литературният критик.

Публицистът признава, че е с големи резерви към служебния кабинет. Според него това правителство е несериозно, тъй като членовете му нямат никакво време да изпълнят гръмките си обещания.

"Всеки умен и дълбокомислещ човек е наясно, че не може да има очаквания от Марин Райков и останалите в кабинета", допълни телевзионерът. Той смята, че експертите ще работят главно за себе си, за да впишат поредната длъжност в автобиографиите си.

 

Сеир на изборите

Борбата на изборите ще е безмилостно жестока, прогнозира историкът. Според него идните седмици ще ни залее вълна от слухове, клюки, компромати, които си разменят основите политически играчи.
"Главатарите на добре познатите партии не трябва да се задържат на политическата сцена повече от 2 мандата. Омръзнало ми е от Станишев, Костов, Доган, Волен, Овчаров, Масларова. Тези хора трябва да прочистят партиите, за да се възобнови доверието на хората", разсъждава докторът на науките.
"Преди няколко дни питат Цветелин Кънчев как ще гласуват ромите и той каза, че ще дават вот за този, който плаща. Според него БСП нямала пари за купуване на гласове. Смях се сам на това изказване. Ако в БСП няма пари за даване, не знам коя друга политическа сила има", казва Вучков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама