Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1864677 www.bgdnes.bg

Таки завещал Любо Чука на Джубрилов

Борис КРУМОВ

Соченият за наркобос № 1 в България Христофорос Аманатидис-Таки завещал на друга видна фигура от подземния свят - Любен Джубрилов, най-верния си човек Любомир Симеонов-Любо Чука.

 Сделката станала през есента на 2009-а, когато Аманатидис окончателно обявил, че повече няма да стъпи в България. Тогава част от неговите верни воини поискали да се откачат от бизнеса.
"След убийството на брат му Славчо през 2004-та Любо реши да промени изцяло живота си - разказват близки на най-страховития служител на Таки. - Но в тези среди не е никак лесно да излезеш отведнъж, защото знаеш много тайни. Любо осъзнаваше това."
Таки уважил решението на своя най-близък човек, за когото медиите писаха, че е един от ръководителите на страховитата Банда на чуковете. Гъркът все пак поставил определени условия. Едно от тях е Чука да остане в България, защото неговото реноме продължава да вдъхва респект сред всички подизпълнители в законните и незаконните структури на Аманатидис.

Официалното прехвърляне на Любо Чука се състояло в ЮАР. Подземните босове се срещат в рая на криминалните престъпници, след като и двамата бяха обявени за издирване от закона. Таки и Любен Джубрилов се познават по комшийски от Гърция, където имат съседски къщи в близост до Солун.
"Любо Симеонов получи възможност да замени улицата с ринга - добавя източникът на "България Днес". - Точно по това време Любо Джубрилов започна да развива Смесени бойни изкуства (ММА) в България. Той покани Любо Чука, който с невероятната си физика започна да пълни залите."
Две години след тайната сделка между Таки и Джубрилов Любомир Симеонов дебютира на ринга. Той нокаутира на галавечер в София Гари Гуудридж, а след това записа още две победи. Двуметровият исполин се запали много сериозно по ММА и дори преди своите мачове се готвеше на лагер в Холандия. Правеше спаринги с боксьора Кубрат Пулев-Кобрата, ММА звездите Благой Иванов-Багата и Красимир Младенов-Краси Бореца.

"Джубрилов беше много доволен от включването на Любо Чука, който винаги беше поставян в основния мач на шоутата - допълни източникът на "България Днес". -  Таки също беше щастлив, че най-верният му човек продължава да работи за него, без дори да го осъзнава."
Любо Симеонов успя да върне жеста на своя легендарен работодател. Непосредствено преди последния си мач срещу Уес Симс през юни миналата година полицията арестува ММА звездата. Той преспа няколко дни в ареста, а двубоят с американеца беше под въпрос. През този период Любо Чука беше разпитван от следствените служби за годините вярна служба при Таки, но не е промълвил нито дума във вреда на Аманатидис. Впоследствие бе пуснат и би американеца.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама