Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1866003 www.bgdnes.bg

Заловиха бандата, която обра като на кино бижутерията в Ловеч

Трима хайдуци от Софийско и двама местни разбойници са обвинени и задържани под стража за 24 часа за грабежа бижутерия "Каприз" в Ловеч. Сред тях са В.И. /26 г./ от София, В.А. /34 г./ от гр. Банкя, област София, Ц.Л /27 г./ от с. Иваняне, област София и двамата ловчанлии - Н.Н. /34 г./ и С.В. /32 г./.


По време на процесуално-следствените действия в апартамент и мазанско помещение, стопанисвани от Н.Н., са намерени и иззети златни накити. В междублоково пространство на ул. "Цар Освободител" пък е открит и конфискуван автомобил със софийска регистрация, собственост на В.И., с който са пътували софийските апаши.

Реклама

По случая е образувано досъдебно производство, съобщи днес в Ловеч пресцентърът на на Областната полицейска дирекция.

Припомняме, че златарското ателие в централната пешеходна зона на Ловеч бе ограбено в неделя, 24 март. Сигналът за нападението, за което Агенция БЛИЦ първа извести, бе подаден в полицията в 5,29 ч сутринта.

Според източник от МВР Ловеч грабителите са влезли в помещението чрез счупване на патрон на входна врата, счупване на патрон на секретна брава на решетка и разбиване на стена, след което разбиват металната каса в бижутерията. Когато полицаите влизат, те намират пода осеян със сребърни накити, както и инструменти, които бандитите са използвали, за да проникнат в безлюдната сграда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама