Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18663351 www.bgdnes.bg

Крокодилът от Ботунец още е в стрес

След седмица в столичния зоопарк 

Кроки не иска да се храни, продължава изолацията му 

Доли ТАЧЕВА

Стресиран е все още крокодилът от столичния квартал Ботунец. Седмица след като експерти от софийския зоопарк поеха грижите за него, животното още не може да се нормализира и се чувства неспокойно.

"Няма промяна в състоянието му. Чакаме да му мине стресът. Не е започнал и да се храни", коментираха пред "България Днес" от столичната зоологическа градина.

Реклама

Еднометровият нилски крокодил живееше в дупка, пълна с вода, на метри от жилищна сграда. Две седмици след подаването на сигнала от притеснени граждани и почти 24 часа след първия опит за неговото изнасяне екоекспертите успяха да оформят документите, с които да преместят животното. Така от 8 август Кроки се намира в столичния зоопарк.

"В залата "Големи котки, терариум и аквариум" е. В подходящо помещение, с вода, с топлина. Всичко необходимо има, просто още е в стрес. Поставен е в изолация, за да се чувства максимално комфортно", допълват от зооградината.

Докога ще продължи тази карантина и дали крокодилът ще остане за постоянно там, зависи от това как ще протече разследването и какво решение ще вземат властите. Докато е под грижите на специалистите, на Кроки ще бъдат направени изследвания, за да се уточни какво е здравословното му състояние.

В столичната зоологическа градина няма друг нилски крокодил. Ако Кроки остане там, ще е единственият такъв. В същата зала, където е настанен, но в другия й край спокойно си живее младият кайман Манчо, който едва ли ще има нещо против далечният му братовчед да остане и да радва посетителите.

Четете още

Скриха Кроки от посетители в зоологическата градина

Скриха Кроки от посетители в зоологическата градина

Крокодилът в "Ботунец" си е в дупката, кметицата се притеснява да не изяде човек

Крокодилът в "Ботунец" си е в дупката, кметицата се притеснява да не изяде човек

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама