Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1866391 www.bgdnes.bg

Учителят на Марио атакува в съда уволнението си

Уволненият учител по философия от Благоевград Росен Ангелов атакува в съда отстраняването си от работа, съобщи Нова телевизия.

Делото срещу езиковата гимназия, от която беше уволнен след загадъчната смърт на неговия бивш ученик Марио Нушков, започна днес. Учителят доведе над 10 момичета, негови последователи от фондацията, като подкрепление в делото. 

Реклама

Марио почина, след като падна от електрически стълб в Благоевград.

Подозренията са, че учителят е преподавал сектантски виждания в клас. Защитата му настоява той да бъде възстановен на работа, защото заповедта за уволнение е подписана в момент, когато той е бил в платен отпуск. Освен това преподавателят настоява за обезщетение в размер на близо 3 000 лева.

Като председател на фондация "Мечта" Росен Ангелов беше уличен в проповядване на учения, свързани с култа към Анастасия на Владимир Мегре.

След смъртта на Марио Нушков някои потърсиха връзка между проповедите на философа и решението на младия мъж да полети от електрическия стълб.

Идеите на Мегре внушават отказ от образование и здравеопазване, както и изолация в името на евентуално ново сътворение. Ангелов организира и излети, на които учениците прегръщат дървета и се учат да предизвикват събития със силата на мисълта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама