Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1866394 www.bgdnes.bg

ЧЕЗ започва да ни учи как да пестим от ток

Кампанията е за повишаване информираността на населението за това как да направят домовете си енергийно ефективни и да спестят от сметките си за ток, съобщават от ЕРП-то на Западна България.


Някои от действията не изискват нито специални усилия, нито закупуването на нови уреди, но със сигурност ще доведат до по-голям контрол на разходите за електроенергия на хората, голяма част от които се отопляват с ток, като същевременно запазят топлината и комфорта в дома си, твърдят експертите на дрлужеството.

Реклама

Вложка с детайлна информация и полезни съвети за пестене на електроенергия ще получават битовите клиенти на ЧЕЗ от 25 март 2013 г.

Листовките ще информират домакинствата в Западна България и за възможностите, които предлага проект „Енергийно обновяване на българските домове" на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и по който кандидатстването стартира на 2 юли 2012 г.

„Ние в ЧЕЗ, както и специалисти извън компанията, сме убедени, че пътят към намаляване на разходите за електричество, започва с енергийната ефективност. Това значи не само да санираме жилищата и да си купим енергийно ефективни уреди, но и да променим начина си на мислене." каза Кремена Стоянова, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България" АД.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама