Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1868722 www.bgdnes.bg

Заловиха сериен измамник в Пловдив

Мъж бе уличен в 11 измами при покупка на цигари. Преди няколко дни, в две бензиностанции на магистрала „Тракия" край Пловдив и в магазин в областния център при покупка на стекове с папироси бяха измамени с различни суми три касиерки. Това е станало при плащането и броенето на парите.


По идентичен начин са били излъгани и още 8 продавачки в бензиностанции и магазини в Пловдив и край магистралата в периода 13 февруари - 19 март. Тарикатът обикновено броил пачката за стека пред жените. Винаги давал с банкнота от 20 лева по-малко. При проверката на парите продавачката установявала това и реагирала.

Реклама

Мъжът започвал да се вайка. Взимал парите, за да ги брои, като междувременно изваждал от джоба си банкнота и я добавял. Паралелно с това обаче той придърпвал половината от пачката и така давал на нищо неподозиращата жена сумата за стека, но не цялата, а наполовина. Според криминалисти грешката на измамените жени е там, че те не броили втори път парите, защото мъжът премятал пред очите им банкнотите и касиерките се доверявали до това, което виждат, но така и не виждали как бандитът измъква пред погледа им половината от сумата.

Измамите са на обща стойност около 2910 лева. Ченгетата от сектор „Престъпления по пътищата" са заловили като заподозрян в извършване на деянието Р.Б. на 33 години от Асеновград. Мъжът е известен на полицията и осъждан. Той е в ареста за 72 часа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама