Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18689989 www.bgdnes.bg

Майка се бори с коварна болест, за да спаси сина си

*След сгрешена диагноза в България 

*9 см е образуванието в гърдата на Роси 

Любяща майка на гимназист от Добрич иска да пребори рака, за да продължи да се грижи за сина си.

Росица Атанасова е на 51 години и само преди няколко месеца се сблъсква с тежката диагноза рак - злокачествен карцином с метастази в костите, белия дроб и множество в лимфните възли. Оплакванията на Роси започват през 2018 година, когато усеща бучка в гърдата си. След направена мамография и консултация с лекар е поставена диагноза мастопатични млечни жлези, която по-късно се оказва погрешна.

Реклама

"Казаха ми, че трябва единствено да правя профилактични прегледи през две години. Ходех на консултация редовно и винаги излизаше същата диагноза. През 2020 г. гърдата ми започна да се деформира, но ме успокоиха и ми казаха да не търся специалисти, защото е нещо нормално за болестта", заяви пред "България Днес" Росица Атанасова.

Чак през април 2024 година, когато деформацията е вече много сериозна, съветват пациентката да посети мамолог или хирург. След консултация със специалист най-големият кошмар на Роси става реалност.

"Професор Ненков ми сподели, че имам злокачествено образувание, което се е виждало още през първата мамография през 2018 г., но не са го видели. Последва биопсия, трябваше да се направи и ПЕТ скенер, но най-ранният час в България беше чак за 4 септември", сподели още Атанасова.

Заради все по-лошото състояние на Росица тя се отправя към Турция, където изследванията се случват в рамките на 3 дни, а после следва и първата химиотерапия на 1 август.

"Остават още 3. Правим ги през 21 дни. Образуванието е 9 см и трябва да се свие. След като минат терапиите, докторите ще преценят дали ще се наложи операция", допълни добричлийката.

Роси има нужда помощ, за да продължи битката с рака и да оздравее.

Можете да дарите средства за кампанията "Да помогнем на Роси" в интернет платформата "Павел Андреев".

Реклама
Реклама
Реклама