Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1869701 www.bgdnes.bg

Шефовете на "Софийски имоти" ще връщат представителни пари

Над 10 000 лева трябва да възстанови ръководството на Общинската фирма "Софийски имоти", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която представи резултатите от проверката. Средствата са похарчени за представителни разходи и допълнителни възнаграждения.


„Резултатът от проверката е, че ръководството следва да възстанови сумата от 10 538 лв. Изпълнителният директор - около 7 хил. лв. и двамата членове от Съвета на директорите по 1 624 лева, които са получени допълнително като възнаграждение. Тези средства са изразходвани неправомерно. Срокът е до края на месеца", каза Фандъкова.

Реклама

Общинската фирма „Софийски имоти" е проверена за периода 01. 02. 2012 - 31. 12. 2012 година за изразходване на представителните разходи, социални разходи и допълнителни възнаграждения.

Относно проверката за представителните разходи - Общинските дружества имат право на представителни разходи, само ако са на печалба и то - до хиляда лв.

В „Софийски имоти" са нарушени тези правила. Купени са стоки като представителни разходи за над 3 хил. лв. Раздавани са средства за храна на всички работещи, включително и на директора. Такива права директорът на дружеството няма, каза Фандъкова.

Относно изплащане на допълнителни възнаграждения - ръководствата нямат право на такива възнаграждения. Раздадените средства са еднократни. Тези средства трябва да бъдат възстановени от членовете на ръководството. „Изводът е, че изпълнителният директор и членовете на ръководството са нарушили правилата на Столична община", посочи кметът Фандъкова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама