Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1869722 www.bgdnes.bg

Депутатките от борсата: Защо ни наказват, не сме престъпнички?!

Депутатките от Пловдив Величка Шопова и Зоя Георгиева (ГЕРБ) се регистрираха на трудовата борса, след като се разпусна Народното събрание. Заради това те бяха смъмрени, че са уронили престижа на партията.


Величка Шопова: Писна ми - ще даря обезщетението като безработна!
"Ако получа обезщетението от Бюрото по труда, ще го даря на детски или социален дом, защото ми писна от изкуствено създадената шумотевица за регистрацията ми", сподели Вили Шопова. Бившата депутатка от ГЕРБ продължава да работи за ГЕРБ в партиен офис в район "Западен". Казва, че го прави напълно безплатно. За изборите трябва да се свърши много работа, подчертава Шопова.

Реклама

Никой не й се е обадил нито от централата в София, нито от пловдивското ръководство, че е наказана с "мъмрене". Шопова е категорична, че в регистрацията в Бюрото по труда няма нищо незаконно. "От излизането на указа на президента за разпускане на парламента имаше 7-дневен срок, в който трябваше да отидем на борсата, ако желаем. Обсъдихме този въпрос с колегите и доколкото знам, много от тях са се регистрирали", разказа Вили Шопова. Тя е икономист по професия, но е напуснала предишната си работа, след като беше избрана за депутат.

Зоя Георгиева: Не разбирам какво престъпление съм извършила
"Никой не ме е уведомил, че съм наказана с "мъмрене", така и не можах да разбера какво престъпление съм извършила", сподели за "Марица" Зоя Георгиева. Тя разказа, че е била номинирана на първо място в район "Централен" за кандидат - депутатската листа на ГЕРБ в Пловдив. Хората се чувстват обидени, че тяхното мнение е пренебрегнато, отбеляза Георгиева. Според нея при подредбата на листата би следвало да се вземе предвид каква работа е свършена.

"Ще работя и занапред като редови член", каза Зоя Георгиева. В Бюрото по труда тя се е регистрирала, за да не прекъсва трудов стаж. По професия тя е строителен инженер и от няколко дни вече е назначена по специалността в частна фирма. "Използвах законова възможност за регистрация в бюрото, не съм нарушила никакви правила, най-вече от морален характер, жалко е, че някои хора преекспонират нещата", коментира бившата депутатка, но не посочи имена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама