Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1870170 www.bgdnes.bg

Министърът на транспорта: Шефът на БДЖ да спре да говори глупости!

Бисерка БОРИСОВА
Състоянието на БДЖ е под всякаква критика, заяви вчера министърът на транспорта Кристиан Кръстев.
На появилите се през седмицата задочни реплики на председателя на съвета на директорите на холдинга Владимир Владимиров, че това не е точно така, министърът отговори с думите: "Господин Владимиров просто да престане да говори глупости!"
Кристиан Кръстев обеща до няколко дни да стане ясно какво ще се предприеме в сектора, за да се подобри състоянието му. "Успяхме да организираме среща с трите най-големи кредитора на БДЖ и се разбрахме по всички основни въпроси. Кредиторите ще имат ежедневен достъп до информация за състоянието на дружеството", обяви министърът. По думите му, въпреки че БДЖ "Товарни превози" е във фактически фалит от 2008 г. и към момента натрупаните задължения са за над 700 млн. лв., кандидат-купувачи не липсват. Сред тях е и румънска железница.
Следващата седмица страната ни ще получи разрешение от ЕС композициите с новите турски вагони да тръгнат по българските жп линии, съобщи още министърът. Според Кръстев проблеми с лиценза на вагоните няма да има, въпреки че части от тях са били произведени извън Турция.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама