Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1870412 www.bgdnes.bg

Страх обзе жертва на "Наглите"

Екстрадираният по искане на гръцките власти за наркотрафик санданчанин Васил Маникатов написа писмо до ГДБОП и главна прокуратура, в което поиска намесата на българските власти да бъде върнат в страната, тъй като в затвора в Гърция чувствал реална заплаха за живота си.
До момента Маникатов не е разпитван и не знае в какво точно го обвиняват гърците. Гърците искаха Маникатов години наред заради обвинение, че продал в Сандански на гръцки граждани хероин.
За неговото екстрадиране в Гърция бяха издадени 2 заповеди от прокурор в Атина и години наред българските власти не уважаваха заповедите за екстрадиция.
В края на февруари Маникатов бе екстрадиран в Гърция. Това изненада близките му, тъй като се очакваше съвсем скоро той да излезе от затвора, където изтичаше присъдата му за продажба на наркотици в България, но вместо това го заточиха в Гърция. Маникатов бе отвлечен от групировката на „Наглите", докато бе в отпуск от затвора в Казичене. Тогава той платил 240 000 лева откуп за свободата си и стана един от основните свидетели срещу групата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама