Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18707845 www.bgdnes.bg

Ахмед Доган: ДПС има уникален шанс да си подреди къщичката (Видео)

"Имаме уникален шанс. Уникалният шанс на ДПС е освен да си подреди къщичката, да даде друга перспектива за развитието на България. Най-после да започнем да диалогизираме политическото пространство. Досега всеки беше така, сам за себе си, "сингъл" във всяко отношение. Шансът. Всяка криза дава и шансове за нови субекти, за нови модели на поведение, ако щете за нов тип политика". 

Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган във видео, публикувано в официалната фейсбук страница на ДПС. То е дълго малко под минута и показва моменти от днешната сбирка в летните сараи на Доган край Росенец, съобщи 24 часа.

Реклама

Хората на Доган се събраха, за да проведат заседание на Централното оперативно бюро, но според различни източници не е бил събран необходимия кворум и не са вземани решения.

Видеото започва с кадри от началото на срещата. Там са евродепутатът Илхан Кючюк и депутатите Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов, които се ръкуват с Доган. Той самият е водил срещата заедно с председателя Джевдет Чакъров. По-нататък във видеото се виждат и други от отлъчените от групата депутати - Валентин Тончев, Ализан Яхова, Левент Мемиш, Севим Али, както и съпредседателите на младежкото ДПС Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов. Там е и бившият социален министър Хасан Адемов.

От състава на ЦОБ във видеото се виждат десет човека. Вероятно обаче са се включили повече, тъй като някои от членовете са предупредили, че ще се включат онлайн. За да има кворум бюрото, са необходими 2/3 от състава му, т.е 16+1 души. Още на обяд в парламента другият председател на движението Делян Пеевски заяви, че няма да се съберат достатъчно хора, и предупреди, че ако има заседание, то ще е нелегитимно, а той самият би оспорил взетите решения. А присъстващите определи като "деребеи".

Ахмед Доган свали доверието си от Делян Пеевски в свое обръщение към партията на 10 юли и го призова да подаде оставка като председател заедно с още петима на ръководни постове в ДПС. "Почетният председател си има своите права. Той няма такива права. А в мига, в който почетният председател и сегашният друг председател на ДПС се опитаха да откраднат марката на ДПС, те изгубиха своята стойност съгласно устава, защото са нелегитимни и двамата", каза днес Пеевски за него. А после призова "деребеите" да попитат Доган "къде са 30-те милиона, които е откраднал от ББР".

 

Четете още

Доган събира ръководството на ДПС в "Росенец"

Доган събира ръководството на ДПС в "Росенец"

Конфискуват 8 лимузини на Румен Гайтански

Конфискуват 8 лимузини на Румен Гайтански

Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ дискутират важни теми по къси гащи

Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ дискутират важни теми по къси гащи

Петобоецът ни Тодор Михалев 12-и на фехтовка

Петобоецът ни Тодор Михалев 12-и на фехтовка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама