Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1871434 www.bgdnes.bg

Жена остава без покрив, ако не плати сметките си за вода

60-годишна жена от Бургас е на път да загуби апартамента си заради неплатени сметки за вода. Лиляна Жекова е с втора степен инвалидност пожизнено и преживява със социалната си пенсия. Преди две години е осъдена заради дълг към водоснабдителното дружество.
Жената разказва историята си, търсейки помощ пред ВиК дружеството в Бургас, както и с надеждата, че бизнесът в морския град може да й протегне ръка и да й осигури работа.

Последната работа на Лиляна е през 1990 г., когато работи в Съюза на инвалидите. Оттогава, въпреки че е регистрирана в Бюрото по труда, не успява да намери позиция, която да й осигури доходи. Преживява с инвалидна пенсия и до 2008 г. успява да покрива всичките си разходи. Тогава настъпва обрат в живота й - дъщеря й се мести с детето си при нея, докато зет й е в затвора. Започва да трупа задължения.

За три години Лиляна трупа дълг за неплатена вода в размер на около 600 лева. Дружеството я осъжда. С таксите за съдия-изпълнител сумата става близо 1000 лева. Единственото, което жената иска от ВиК-Бургас, е да започне да плаща новите си сметки и да покрива част от задълженията по делото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама