Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18714448 www.bgdnes.bg

Най-голямата фенка на починалия артист - Ивана Христова от Силистра: Никога няма да забравя цветята от Ален Делон!

"Никога няма да забравя цветята от Ален Делон! За мен той е икона и най-красивият мъж, който съм виждала."

Така Ивана Христова, силистренска журналистка и авторка на няколко книги, се прости с голямата световна звезда Ален Делон, който напусна този свят преди два дни.

Реклама

Букети с изсушени цветя е получавала тя от актьора, които пази 35 години. Тя ги е подредила в рамка редом до малка част от автографите, пратени й от легендата на френското кино.

През далечната 1974 година, когато е на малко повече от 20 години, се престрашава за пръв път да напише писмо на Ален Делон.

"Бях влюбена в него в продължение на 20 години, но едва на 15-ата година от задочния контакт с магнетичния хубавец получих няколко стръка цветя", сподели детската учителка. Първо тя му праща българска мартеница.

След дълго време получава три цветенца, снимка с автограф и картичка от Версай. Поне 10 са картичките с автографа на Делон.

Включително и като благодарност за изпратените подаръци на по-малките му деца. След години се изкушава да напише писмо и на актрисата Мерил Стрийп в САЩ, като за своя почуда получава и от нея автограф.

Реклама

Над 120 са интервютата на добруджанката, която е член на СБП. Между тях са и най-известните български актьори, певци и писатели - Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Стефан Поптонев, Йълдъз Ибрахимова и други.

Христова се надява, че някой ден държавният архив ще приеме нейното "богатство", за да се докосват до него и други хора.

Себе си тя определя като човек на реда, благодарение на което е запазила стотиците снимки на известни и обичани хора. Сред тях най-важното място "в рамка" е отделено за Ален Делон, нейната тръпка от младостта.

"Знам, че много жени са били влюбени в него. Той беше харизма, невероятен мъжкар, излъчващ не само чар, но и увереност, емоционалност", смята Христова.

Реклама
Реклама
Реклама