Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1871573 www.bgdnes.bg

Възможността ДНК, открита под ноктите на Росица, да не е на Лазар е 1 към 48 трилиона

"ДНК, открита под ноктите на Росица, напълно съвпада с профила на Лазар Колев. Възможността да е от друг е 1 към 48 трилиона", заяви в прав текст прокурор Божидара Попова. Тя се позова основно на комплексната арбитражна експертиза, като се мотивира и добави, че е обобщила всички данни, събрани досега по време на направения анализ на събраните доказателства, съобщи "Марица".

За експертизите прокурор Попова напомни, че при всяко изследване ДНК материалът намалява, което донякъде обяснява резултатите от някои от експертизите по делото.

Реклама

След обвинителната реч на Иван Даскалов днес предстои да пледират и двамата защитници на Колев - баща и син Марковски.

Лазар Колев е осъществил насила полов акт с Росица, като той е бил болезнен, а съдебните медици подробно са описали следите от прясна дефлорация и нанесените кръвонасядания и разкъсвания. Росица е скочила в движение от автомобила, а когато Лазар Колев е спрял и е видял, че има множество рани, е започнал да я души и да нанася удари по главата и тялото й, за да не го издаде, каза прокурор Попова. Основната част от ударите са нанесени приживе, а причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма.

Христина е била заплаха за Колев, защото тя е знаела, че сестра й е с Колев. Той е заварил момичето по сутиен и бели чорапки, след като с нея неизвестен по делото мъж е извършил сексуално насилие. Колев е осъществил анален и вагинален полов акт с нея въпреки волята й, като й е причинил множество травми и я е довел до безпомощно състояние. След това я е натоварил на автомобила и я е закарал в местността Грамадите, където вече е бил трупът на сестра й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама