Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18720735 www.bgdnes.bg

Ива Софиянска: Лицето вече не ме сърби!

Лична победа над розацеята!

Години наред страдах от лющене, обриви, петна, оплака се съпругата на Божков-младши

Ива Софиянска-Божкова, която в края на миналата година стана майка за трети път, се похвали, че се е отървала от кошмарна розацея. Бившата тв водеща и средната от трите щерки на някогашния кмет на столицата Стефан Софиянски, направи нещо повече - тя показа свои снимки с почервеняло лице и грапава кожа, причинени от активната фаза на кожното заболяване.

Реклама

"От дете страдах от сърбежи, обриви и неприятно за гледане лющене", сподели съпругата на Антон Божков. По нейни думи хиляди жени страдат от коварното заболяване, за което съвременната медицина знае малко, а водещите дерматолози по света търсят адекватно лечение според индивидуалния случай на пациентите.

"Когато постигнеш най-сетне положителен ефект срещу болестта, е лесно да проявиш всякаква липса на суета и да споделиш свое старо селфи с възпалено лице с проблемна кожа", признава Софиянска. Години наред тя полага неимоверни усилия да успокои, прикрие и победи натрапчивата кожна болест. Най-тежките периоди били по време на тийнейджърството и миналата година, когато по време на третата й бременност кожата на лицето й се възпалила до нетърпимост и станала непоносима.

Ива, която е снаха на бизнесмена Васил Божков, правела всякакви опити да укроти възпаленията и да си спести болките и сърбежите, но усилията й останали без резултат.

"Въпреки че според медицината розацеята не се лекува, правилната грижа за кожата подобрява симптомите и държи болестта в затихнала фаза", убедена е още брюнетката. Лечението включва както локални и перорални лекарства, здравословен режим на хранене, така и различни видове терапии, препоръчани от дерматолози.

Ива е намерила своята комбинирана рецепта, за да постига правилния резултат - гладка и свежа кожа без никакви болки и петна. Тя окуражава хилядите момичета да правят същото, да търсят своя изход от болестта на принципа "проба - грешка".

С ужас разказва: "От години си живея с моята приятелка - розацеята. Покрай третата ми бременност възпалението излезе извън всякакви граници. Сърбежи, лющене, обриви, огромни червени петна" и с облекчение казва: "А ей ме на сега! Като нова съм!"

37-годишната Ива, подобно на майка си Алиса Софиянска, която е родила три дъщери, също е многодетна майка. Брюнетката и съпругът й Антон Божков имат първороден син Васил, кръстен на дядо си Васил Божков, дъщеря Мая, а бебето им, което се роди в края на 2023 г., носи името на другия си дядо - Стефан.

Четете още

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Ива Софиянска показа бебето

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Ива Софиянска показа бебето

ИЗНЕНАДА! Ива Софиянска РОДИ трето дете на сина на Васил Божков

ИЗНЕНАДА! Ива Софиянска РОДИ трето дете на сина на Васил Божков

Ива Софиянска се показа по бански с любим мъж

Ива Софиянска се показа по бански с любим мъж

Ива Софиянска иска още 110 ГОДИНИ любов със сина на Божков

Ива Софиянска иска още 110 ГОДИНИ любов със сина на Божков

Реклама
Реклама
Реклама