Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1872713 www.bgdnes.bg

Кълцането на бизнесмена Зартов било режисирано (18+)

Добре замислено и реализирано от професионален тв екип е видеото, което вчера разпространи бургаският бизнесмен Ивайло Зартов - осъден за присвояване на над 3 млн. лева от руската компания „Инглиш вилидж". Това е констатирано от криминалисти, които са се заели да анализират случая.

Екипът на снимките вероятно е руски, а върху заснемането на кадрите и монтирането им е работено близо ден, предполагат те. Дори огледалото в кухнята, поставено върху вратичката на шкафчето - на височината на лицето му, има за цел да отрази конвулсиите на лицето на самоосакатяващия се.

Реклама

На моменти Зартов преминава на руски език, както се чува от кадрите.

Филмът е сниман в апартамента на българска приятелка на Зартов в София, допълва Флагман. До пролетта на м.г. той живееше в къщата си край бургаското село Димчево, където така и не построи луксозните вили за продажба на чужденци, които трябваше да бъдат "Инглиш вилидж".

Съпругата му Мария Качарава е от руски произход, с която той няма брак. Тя е далечна роднина на ексдепутата от руската Дума Генадий Гудков и си замина още щом Зартов бе вкаран в ареста през 2010 г.

Петте му дъщери, на които той не е биологичен баща и са от различни мъже - приятели на Кочарава, обаче останаха в София. За най-голямата Анна, самият Зартов през 2009 г. разпространи, че била насилена в тоалетна на фитнесцентър от почетния консул на Бургас Тонко Фотев. Втората дъщеря - Мария наскоро е родила дете.

В скандалното видео се говори за почетния руски консул в Бургас Тонко Фотев.

Днес той заяви пред Флагман: „Невъзможно е да убедя хиляди хора, които не ме познават, че по случая с Ивайло Зартов бе проведено следствие и съдебно дело - в Окръжен съд Бургас, Апелативен съд, връщано бе делото отново в Окръжен съд и т.н., докато се стигне до Върховния касационен съд, който да потвърди извършеното престъпление за присвояването на тази сума.

Предстои Зартов да влезе в затвора, тъй като решението е влязло в сила. Аз съм напълно спокоен и ще продължа да изпълнявам своите задължения в почетното консулство на Руската федерация. Отпреди две години има решение на Бургаската окръжна прокуратура, с което се доказа, че няма данни за извършено от мен престъпление - блудствени действия с доведената му дъщеря Анна, като се има предвид, че Зартов поиска чрез Върховна прокуратура разследването да се води от ямболските магистрати, а не от бургаските. Бяха ангажирани прокурори и полицаи от два района и те излязоха със заключение, че Анна Качарава твърди неистини. Минаха две години - защо нито тя, нито баща й не обжалваха това заключение?!"

Зартов и семейството му пристигат в Бургас през 2004 г., заявявайки пред кмета Йоан Костадинов, че представляват мощна руска компания, която ще превърне западналото село Димчево край езерото Мандра в рай за богати хора от цяла Европа. От стоте луксозни къщи Зартов успява да построи на груб строеж едва 9. Селото все още няма канализация.

Реклама
Реклама
Реклама