Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1872782 www.bgdnes.bg

НСИ успокои бритнаците: Българите пътуват по-малко до Острова

Статистиката по никакъв начин не оправдава страховете на британците. Докато те се готвят за невиждана вълна български емигранти, Националният статистически институт обяви, че пътуванията на българите във Великобритания са намалели. Те са с 14,7% по-малко през февруари в сравнение с първия месец на 2013 г.


Пътуванията на български граждани в чужбина през февруари са 246 хил. Освен до Великобритания, българите са ходили по-малко и до Румъния и Сърбия. Целите на пътуванията зад граница най-често са гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия. Пътуванията със служебна цел са 22,5%, а на екскурзия - 15,1%.

През февруари 2013 г. посещенията на чужденци в България са 320 200. Това е с 9% по-малко в сравнение с предходния месец. Има увеличение при посещенията с цел почивка и екскурзия - с 16,4%. От общия брой чужденци, посетили България, най-много са от Европейския съюз - 46,9%. Нарастват и посещенията от групата "други европейски страни" - с 30,1%, като най-голямо е увеличението на посещенията от граждани на Сърбия и Турция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама