Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18727905 www.bgdnes.bg

Талант №1 на ЦСКА-София Илиан Антонов пребори рака

  • След операция и два курса химиотерапия
  • Започна тренировки, връща се на терена

Един от най-големите таланти на ЦСКА Илиан Антонов спечели битката с рака. Талантливият 19-годишен футболист научи шокиращата диагноза преди няколко месеца, като първоначално от "червения" клуб криеха за болестта. Последва операция за отстраняване на тумора и тежки курсове химиотерапия. Антонов има късмета, че е диагностициран рано и благодарение на съдбата и на лекарите е готов да се завърне на терена.

Реклама

През тази седмица талантът започна индивидуални тренировки на базата на ЦСКА в Панчарево. След преминати два курса на химиотерапия и едномесечно възстановяване той получи резрешение от хематолозите за постепенно натоварване и влизане в тренировъчен режим. До няколко седмици се очаква да се присъедини към отборните занимания. Процесът по връщането на Илиан в тренировъчен режим ще бъде внимателно преценяван и следен, като приоритет е неговото здравословно състояние. "Ще се върна по-силен", обещава Илиан, който вече изигра няколко мача за първия отбор на ЦСКА.

Разходите по неговото лечение са изцяло поети от "червения" клуб, а футболистът благодари на всички замесени за подкрепата. С ценни съвети му помага и бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който мина през същия път, преборвайки левкемията. Плътно до Илиан са също приятелката и майка му, която винаги е била сигурна в успешното му възстановяване.

"Смело мога да твърдя, че съм голям късметлия - казва самият Антонов. - Първо, че хванах болестта в самото й начало, и второ, че имах възможността да получа подкрепа от всички вас. Без тази подкрепа, макар и в самия край на лечението, щеше да ми бъде много тежко и граничещо с невъзможното. Имах късмета до мен от самото начало да бъдат хора, на които винаги ще бъда благодарен. Лечението за мен приключи и сега започва възстановяването. Благодаря на Бог за силата, която ми дава да продължавам да се боря!"

Четете още

Майка се бори с коварна болест, за да спаси сина си

Майка се бори с коварна болест, за да спаси сина си

Най-големият талант в школата на ЦСКА се бори с рак

Най-големият талант в школата на ЦСКА се бори с рак

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама