Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18728191 www.bgdnes.bg

Уникални картини на Валя Балканска и Ботев тотален хит в мрежата, Стоичков наема художника

 Христо Стоичков нае художникът Калоян Стоянов да нарисува 8 легендарни футболисти за неговата зала на славата 

Уникални портрети на легендарни футболисти, на Валя Балканска и на Васил Левски станаха хит в интернет!

Реклама

Футболист №1 на България и най-популярен българин по света Христо Стоичков високо оцени таланта на младия художник Калоян Стоянов и го нае да нарисува осем емблематични негови колеги. Портретите на футболистите са за залата на славата на Камата, които са оставили особен белег в неговия професионален път.

Един от тях е Георги Славков - вторият от тримата българи, носител на "Златната обувка", който дава 8-цата на Стоичков. Друг е Диего Марадона, пред чийто портрет в залата на Модерния ляв може да се видят първите бутонки на покойния аржентински нападател.

Изображението на космическата ни певица Валя Балкански също е толкова реалистично и с изпипани детайли, че родопският славей сякаш всеки момент ще запее от картината. На платното Балканска е изобразена на фона на огромна луна, която е във формата на музикална плоча с емблематичната песен "Излел е Дельо хайдутин", която лети в Космоса. Младият мъж се е фокусирал най вече на това да рисува традиционни сцени от българския бит и известни наши исторически личности. Сред тях впечатление прави особено сполучливо изображение на Васил Левски. Художникът на портрета на Апостола го е нарисувал с разкъсано въже около шията - символ на изконната свобода и безсмъртие.

На друг портрет Калоян рисува Христо Ботев на фона на парахода "Радецки", който също обира овациите на почитателите му. Младежът рисува и български семейства с традиционни народни носии, калпаци с лъвове и запасано оръжие в силяхлъка (кожен колан на кръста - б.а.).

Четете още

Иван Яхнаджиев мечтае да рисува Лили Иванова ГОЛА

Иван Яхнаджиев мечтае да рисува Лили Иванова ГОЛА

УНИКАЛНО! Майстор възкресява изсъхнали дървета

УНИКАЛНО! Майстор възкресява изсъхнали дървета

Реклама
Реклама
Реклама