Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1874386 www.bgdnes.bg

Бойко се върна в Банкя

Надя Панкова

Банкя ликува! Бившият премиер Бойко Борисов се прибра у дома и вече не живее в апартамента на сестра си Красимира. Това разказаха за "България Днес" близки до Борисов.


В дома на Генерала кипи усилена работа по къщата му, видя екип на вестника. Борисов, който претърпя няколко сърдечни кризи и се озова в болница под лекарско наблюдение, вече се чувствал достатъчно добре, за да се грижи сам за себе си. Доскоро той бе под опеката на сестра си д-р Красимира Иванова, която следеше дали брат й си взима редовно лекарствата за кръвно, да не прекалява с нервите и спорта и да си почива. Борисов обаче отказал да бездейства на едно място и за да не притеснява сестра си, решил да се върне обратно в дома си в Банкя.

Реклама


"Апартаментът на сестра му е малък - две стаи и кухня. Нормално е Борисов да не иска да я притеснява, все пак тя има семейство", разказа пред "България Днес" бивш депутат от групата на ГЕРБ. По думите му Генерала се прибрал съвсем скоро в Банкя и веднага започнал да оправя къщата, която била позанемарена след отсъствието му.
За връщането на Борисов у дома свидетелства и простряното му пране - няколко тениски и спалното бельо с рисунки на врабчета, както и запаленото барбекю на двора. В къщата му тече и окабеляване за интернет, тъй като Борисов се отказал от услугата в Банкя, когато се наложило да се пренесе в резиденция "Бояна" като премиер.
Съседите на Борисов не разбрали обаче кога се е прибрал, тъй като никой не го е виждал да пазарува в магазинчето на ъгъла на улицата му. Повечето от комшиите се досетили, че Борисов се е прибрал, единствено от увеличения авангард на НСО пред къщата.


От службата за охрана правят и нужните покупки за Генерала и Борисов не напуска дома си, тъй като не искал много да се знае, че се е прибрал. Причината е и засиленият медиен интерес към него, след като изчезна от светлината на прожекторите. След като подаде оставка, Борисов се появи публично само при посещението си в Ловеч.
"А, не сме виждали скоро Бойко, но сестра му живее тук, на третия етаж. Много мила жена, грижовна, любезна. Не се надува, че е сестра на Бойко", разказаха за "България Днес" съседи на д-р Иванова от блока й в столичния квартал "Карпузица". Там премиерът изкарал кратко, тъй като било много сложно да живее при сестра си с охраната си заради липсата на място.


В ГЕРБ очакват Борисов да събере другата седмица изпълнителната комисия, за да наредят окончателно листите за вота. "Предполагам, че няма да ни събира в дома си в Банкя, а в партийната централа", заяви за "България Днес" Румен Иванов от ръководството на партията. Преди изпълкомът се събираше на крака в дома на Борисов в "Бояна", но сега началниците очакват да ги привикват в централата в НДК.

 

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама