Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1874396 www.bgdnes.bg

Бойко срещу Ламбо в Пловдив

ГЕРБ стартират кампанията от Античния театър

Бойко vs Ламбо
в Пловдив

Експремиерът начело и на софийска листа, Цветанов - във Велико Търново и Кърджали

Надя Панкова

Титаничен сблъсък се очаква за изборите в Града под тепетата. Бившият премиер Бойко Борисов ще се изправи като водач на листа срещу Стефан Данаилов от БСП и Иван Костов от ДСБ.
Борисов е номиниран за водач в Пловдив от местната структура на партията, издаде вчера губернаторът Здравко Димитров. Той пък е спряган да оглави листата за Пловдив-област. След лидера на ГЕРБ ще е бившият зам.-шеф на парламента Менда Стоянова, а за третото място изпълкомът на партията ще претегля между Стефан Дедев и Антоний Йорданов.

Реклама

Преди седмица вицето на Борисов - Цветан Цветанов, анонсира, че експремиерът ще води две от най-дългите листи на ГЕРБ. В столицата Борисов също е събрал много номинации и ще води в 25-и МИР, както "България Днес" пръв писа. Последната дума обаче има самият Борисов, който още не е коментирал дали въобще ще води листа, припомниха обаче от ГЕРБ. Той ще реши в неделя, когато ще са готови всички номинации и докладите за водачите на райони. В централата на партията от Пловдив пък са изпратили 90 номинации, научи "България Днес".


Самият Цветанов пък отново е харесал листата във Велико Търново и ще води там, както и в още една листа - в Кърджали. "Няма да направя отстъпление от района, в който съм избран мажоритарно, и е почти сигурно, че ще съм водач на листата във Велико Търново", заяви вчера Цветанов. Изпълнителната комисия ще има последна дума в реденето на местата. Според Димитров, който също има номинация за водач в Пловдив-област, ако от ръководството поискат, той ще се откаже от поста на губернатор, за да поведе областта.


От ГЕРБ ще стартират кампанията си на 12 април от Античния театър в града, разказаха от партията за "България Днес". Бившите управляващи представиха акценти от предизборната си платформа като лихвена амнистия за период от два месеца за малките и средните предприятия. "Даваме възможност на тези, които имат желание, да си внесат данъците, осигурителните вноски, дължими към централното правителство. Ще се отвори този прозорец за 2 месеца; който иска и може - да погаси главницата, като му отпадне задължението за плащането на формираната дотогава лихва. Това има смисъл да се прави за задължения назад", обясни бившият зам. финансов министър Владислав Горанов.


Цветанов пък уточни, че е предвидено и засилване на полицейското присъствие в по-малките населени места, за да се сложи край на битовата престъпност. Герберите обещават да се справят и с водния режим в 20 населени места в страната.

Запазват плоския данък

ГЕРБ категорично се обяви за запазването на плоския данък от 10%. Сред най-важните приоритети ще е подобряване качеството на работа на администрацията за бързо обслужване на гражданите. В енергетиката ще има диверсификация на източниците. Външен заем се допуска по изключение само в два случая - за образование и за инфраструктура, уточни Томислав Дончев. Бизнесът трябва да бъде включен в разработването на плановете за образование, подчерта той.

Реклама
Реклама
Реклама