Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18746309 www.bgdnes.bg

Героят Светльо, който едва не загина в пожар, се събуди

Баба му е при него за подкрепа 

Момчето, което смело скочи в огнена битка, е в съзнание, предстои му още една операция 

"Светльо вече е в съзнание, възстановява се. Вече и баба му е при него. Остава му още една операция."

Реклама

Това заяви пред "България Днес" Ирина Проданова, любимата класна на Светослав от Свиленград, който пострада тежко при големите пожари миналия месец.

19-годишното момче герой скочи без страх, за да помогне в огнената стихия край Сакар планина. Младежът получи множество изгаряния - над 70%, и беше приет в болница в изключително тежко състояние.

"България Днес" се свърза с един от най-близките хора до Светльо - треньора му по футбол Емил Овчаров, който разказа, че му предстоят 5 животоспасяващи операции, а състоянието му на този етап е критично. Лекарите се бориха неуморно, за да спасят младия герой, а близките му със свити сърца чакаха добри новини за любимото си момче. Много хора се включиха и в кръводарителската кампания, която бе стартирана в най-тежките часове на изпитание за Светослав.

"Онзи ден и мен ме пуснаха при него. Поговорихме си за 30 минути. Хареса ми, доста е стреснат, но това е нормално за неговото състояние", допълни класната му.

Светослав е спортист от малък, дори ръководи свой отбор от малчугани, които обожават младия си треньор. Точно преди инцидента момчето сбъдва и друга своя мечта - записва се да учи в Националната спортна академия.

"Радваме се, че вече е по-добре и излезе от интензивното. Тепърва обаче му предстоят доста интервенции по кожата", разказа още Ирина Проданова.

Реклама
Реклама
Реклама