Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18754719 www.bgdnes.bg

ТРАГЕДИЯ! Десислав спасил сина си от водовъртеж, но сам загинал в него

  • Героична постъпка с фатален край 
  • Бащата вади сина си на гръб от р. Места, но не успява да спаси себе си 

Доли ТАЧЕВА

7-годишно момченце и 10-годишната му сестра подават сигнал за смъртта на баща си. Трагичният инцидент стана в река Места край благоевградското село Теплен.

Реклама

В следобедните часове на 25 август Десислав води двете си деца и племенника си край реката за риба. Заради безмилостно жаркото слънце малчуганите влизат да се плацикат във водата, без да подозират каква трагедия ще се разиграе минути по-късно.

"Водовъртеж дърпа момченцето навътре и то започва да вика за помощ. Бащата се хвърля във водата, стига до сина си, слага го на гръб и започва да плува към брега. По средата, където вече е по-плитко, детето изплува, а бащата внезапно потъва и повече не излиза", описва инцидента пред "България Днес" кметът на селото Левент Чаушев.

Героичната постъпка на Десислав завършва с фатален край. 33-годишният мъж успява да спаси сина си, но не и себе си. Когато не виждат татко си на повърхността, децата веднага звънят на 112 и подават сигнал. Дошлите на място екипи намират тялото му и за съжаление, констатират смъртта му.

"Много добър човек, нямаше човек, на когото да не помогне, изключително отзивчив беше. Трагедията е голяма. Млад си отиде. Това са неща, които се случват внезапно и не си подготвен. Погребението беше на следващия ден след удавянето му. Жена му още не е на себе си, много тежко го преживява", допълва кметът на селото.

По думите му децата също още са шокирани от случилото се. От време на време се успокояват и си играят, но после отново започват да плачат.

Десислав е познат като работлив и свестен човек в селото. Имал е частен бизнес, като е извършвал международни превози с тирове.

"България Днес" изказва съболезнования на близките и семейството му!

Реклама
Реклама
Реклама