Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18762021 www.bgdnes.bg

30 баби с нов педикюр в старчески дом

Пенсионерките се борят за безплатни нови нокти, разкрасителките едва смогват да ги разхубавят 

С безплатен педикюр поглезиха бабите от Дома за стари хора в Добрич.

От пенсионерската институция осигуряват специална стая, където местната педикюристка Гергана Пенева заедно с екипа й извършват разкрасителните процедури. Възрастните хора са щастливи и с усмивка се наслаждават на приятния ден.

Реклама

"Имахме доста работа, около 30 дами се възползваха от услугата. Много им хареса, просто бяха във възторг. Някои от тях искаха да им направим и маникюр. Успяхме да извършим и тази услуга на повечето, но не можахме да смогнем да зарадваме всички. За съжаление, бяхме само четири жени от екипа ми, а очаквах да дойдат повече", разказа пред "България Днес" Пенева.

Добричлийката взема спонтанно решението да помогне на бабите.

"Основното нещо, заради което организирах разкрасяване, беше фактът, че бабите нямат възможност да се грижат за ходилата си. Почистихме ги добре и направихме редица полезни процедури за крака. Половин ден ни отне, но мисля, че успяхме да ги зарадваме, да подобрим външния им вид и да им дадем повече самочувствие", каза още Пенева.

Това е първата благотворителна инициатива на Гергана, но тя възнамерява да продължи да радва възрастните хора и в бъдеще.

"Обмисляме да посетим бабите отново - около Коледа и за празниците пак да ги поглезим. Ще се радваме, ако успеем да ги накараме да се усмихнат", завърши педикюристката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама