Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18777705 www.bgdnes.bg

Оперираха мечока Боби, стар е, на 27 години

  • След 2 години страдание 
  • Животното страда от тежко кожно заболяване, възстановява се след интервенцията 

Оперираха мечока Боби от парка в Белица.

От 2 години животното се бори с тежко нелечимо автоимунно заболяване, което засяга състоянието на кожата му и го кара да се чувства изключително зле. Мечето има сериозни болки в краката, а гледачите му правят всичко възможно, за да го стабилизират. Страдащият мечок преминава през множествоизследвания, с които се установява тежката диагноза. Следва лечение, но състоянието му много се влошава и се стига до операция. На този етап, за радост на всички, Боби се възстановява успешно.

Реклама

"Надяваме се да се стабилизира напълно, защото миличкият е рядък случай. Много добре се чувства вече, преместихме го в нов сектор. Той е доста стар - на 27 години е, в природата мечките от този тип издържат едва до 20-годишна възраст.

Ходи по-нормално от преди доколкото е възможно. Поддържаме състоянието му с медикаменти", заяви пред "България Днес" Калина Вълчанова от парка в Белица.

Останалите животни са в добро състояние и в момента се подготвят за зимния си сън.

"Мечката Рада се разболя в началото на годината, но се възстанови от инфекцията, която имаше. В края на август подготвяме мечките за зимен сън и започваме да променяме диетата им, така че да успеят да натрупат достатъчно мазнини за зимния период. В момента се хранят подобаващо - изяждат между 15 и 20 кг храна на ден и подготвят бърлогите си за заспиването. Кога ще изпаднат в летаргия, зависи от времето, но се очаква, ако температурите през септември са по-ниски, да заспят още в началото на октомври", каза още Вълчанова.

Четете още

Артрит мъчи танцуващи мечки от Белица

Артрит мъчи танцуващи мечки от Белица

РЕКОРД! 166 дни спа мечката Йета

РЕКОРД! 166 дни спа мечката Йета

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама