Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18803955 www.bgdnes.bg

Мис Варна 2024 Александра Христова: Шампионка по карате съм, нямам си гадже

Баща ми ме вкара в залата, има черен пояс и е треньор 

КОЯ Е ТЯ

Александра Христова бе избрана за Мис Варна 2024 сред 24 красавици на грандиозен спектакъл, който събра над 600 гости от цяла България. Короната, инкрустирана със скъпоценни камъни, й бе предадена от носителката на титлата Мис Варна 2023 - Елизабет Кравец.

Високата 178 см красавица с мерки 88/63/90 покори жури и публика с изключителна женственост, грациозна походка, харизматично излъчване и ослепителна усмивка, които омагьосаха гостите и в трите тура на церемонията. Освен титлата Александра получи и още много специални награди, както и правото да представи морската ни столица на националния конкурс "Мис Свят" и "Мис Вселена България", както и на световния конкурс "Мис Туризъм Свят".

Реклама

- Честита награда, Александра! Очаквахте ли да грабнете короната и какви емоции изпитахте?

- Със сигурност не очаквах, защото конкуренцията от всички останали 23 момичета беше на много високо ниво. Всяка от тях имаше необходимите качества да бъде претендентка за титлата и да се яви на сцената. Много съм щастлива, че журито видя моите качества и потенциал.

- С какво успяхте да впечатлите журито?

- С външната красота на първо място - излъчване, чар, усмивка, харизма. Сега ще представлявам България на "Мис Туризъм Свят" в Китай. Все още няма точна дата, но се очаква да бъде най-вероятно през ноември.

- Защо решихте да се включите в конкурса?

- Занимавам се професионално с мода от повече от четири години и именно страстта ми към нея ме доведе до сцената. През януари 2023 г. имаше конкурс за красота във Варна - "Мис Лотос", който спечелих. Преди това, през 2021 г. участвах за първи път на "Мис Варна". Бях мъничка и оттам се зароди моделската ми кариера. Започнаха много рекламни фотосесии и ревюта за красота.

- Коя е непознатата Александра Христова? Разкажете ни за себе си.

- На 18 години съм. Ученичка съм в 12 клас в Първа езикова гимназия във Варна. Активна спортистка съм през годините. Бивша състезателка съм по карате киокушин. От 2017 г. тренирам и се състезавам.

Реклама

Няколко пъти съм била републиканска и вицерепубликанска шампионка. Под трето място не съм падала на нито едно състезание. Участвала съм на европейски и световни първенства.

- Как започна всичко?

- Баща ми ме доведе в залата, той има черен пояс и е треньор по карате. Заради него започнах и съм му много благодарна. Спортът дава дисциплина, помага ми да бъда много по-организирана и дисциплинирана. Сега е малко по-различно.

- Защо?

- Скъсани връзки получих и си давам малка почивка. Отделям вече много време на моделството. Спортът остава на по-заден план засега, с който поддържам тонус и фигура. Активна съм във фитнеса, ходя и да тичам.

- Абитуриентка сте напролет. Очаквате ли с трепет завършването?

- В еуфория съм все още от титлата "Мис Варна" и балът засега не мога да си го представя. Все пак виждам се в класическа бална рокля.

- Kакво развитие желаете след училище - ще кандидатствате ли в университет и с какво искате да се занимавате?

- Със сигурност ще продължа образованието си в университет. Възнамерявам да запиша специалност в сферата на бизнеса и маркетинга. Още се колебая дали това да бъде в София или тук, във Варна. Зависи какво ще се случи в следващите месеци на другите конкурси. Ще участвам и в "Мис Свят България" преди Нова година.

- Как е животът във Варна? Той два пъти печели наградата за най-добър град за живеене - през 2007 и 2008 г., но каква е ситуацията сега според вас?

- Изключително красив град, който неслучайно е наричан морската столица на България. Много спокоен, има си своите недостатъци като замърсяване, но това си зависи от самите нас. Ние трябва да се грижим това да не се допуска.

- Морската столица е недалеч от военните действия в Украйна. До каква степен ви притеснява инвазията на Путин в Одеса и района?

- Тъжно е, че се случва това в XXI век. Искрено се надявам това да не стигне в България.

- Предстоят предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, на които за първи път ще можете да гласувате. Ще се възползвате ли от правото си на глас?

- Ще го направя, защото младите хора трябва да гласуват. От нас зависи как ще се развие България. Затова нека всеки да упражни правото си на глас. Все още нямам изявен фаворит, ще реша преди вота кого да подкрепя.

- Мнозина вече се интересуват и от личния ви живот. Имате ли си приятел?

- Нямам си приятел. Ухажори никога не са липсвали, но сега съм фокусирана върху себе си. Един ден любовта ще дойде, времето ще покаже.

- И за финал - посланието на новата Мис Варна 2024?

- Да бъдем добри хора! Младите да се развиват, трябва да се възползваме от перспективите. Да избягваме употребата на алкохол и наркотици.

Четете още

Мис Свят България 2016 кръсти дъщеря си

Мис Свят България 2016 кръсти дъщеря си

Елизабет Кравец блесна в "Островът на 100-те гривни"

Елизабет Кравец блесна в "Островът на 100-те гривни"

Мисис България Марина Цветанова: Имам половинка от 2 години, обичана и ценена съм

Мисис България Марина Цветанова: Имам половинка от 2 години, обичана и ценена съм

Мис България Елизабет Кравец ожени брат си

Мис България Елизабет Кравец ожени брат си

Реклама
Реклама
Реклама