Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18838587 www.bgdnes.bg

Вземете здравно е-досие в парка

Хиляди българи инсталираха приложението 

Вече може да заредим медицинската си история на телефона и в мола 

В парка и мола вече можем да получим електронното си здравно досие.

Заради огромния интерес към приложението в мобилния ни телефон, здравното министерство изнесе пунктове, където традиционно се събират повече хора и отпада необходимостта да се ходи до конкретни институции.

В София може да сдвоите здравното си досие с мобилния си телефон пред НДК, в Южния и Западния парк, както и в един от големите молове. В Русе има пункт пред Съдебната палата, а в Бургас - на прощад "Тройката". В Добрич такава услуга има във фойето на общината, а в Перник - в Международния младежки център. Пред кукления театър в Плевен, пред Художествената галерия в Разград и в Градската градина в Кърджали са други изнесени пунктове. Пълният списък с места, предлагащи услугата, може да намерите в сайта на Министерството на здравеопазването.

Реклама

Безплатно и без нужда от електронен подпис вече влизаме в здравното си досие, като промяната е в сила от началото на този месец. Най-важното, което трябва да знаят желаещите, е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено да го инсталират предварително, което се случва напълно безплатно от Google Play или App Store. Освен това те трябва да носят със себе си лична карта. От началото на септември над 5000 души са качили здравните си досиета в телефона си.

Приложението "еЗдраве" вече ще изпраща известия за предстоящ преглед и имунизация. "Имаме уверението на "Информационно обслужване", че новата функционалност ще заработи до края на месец септември. Така гражданите вече ще получават на телефоните си проактивно напомняне за тези важни здравни събития. Паралелно с това приложението вече известява за всеки регистриран здравен запис, както и за изтичащи рецепти, направления и други", казва служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама