Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18846378 www.bgdnes.bg

Рецепти за здраве от проф. Сотир Марчев

*Четивата на издателство "Труд" са с 20% отстъпка

*Най-добрите помагала за училище са в шатра 10 на Алея на книгата

Съвети и рецепти за здраве и дълголетие от проф. Сотир Марчев, пълен комплект "Хрониките на Нарния", най-добрите помагала за учениците, романите на кралицата на семейната драма Аманда Проуз, всичко от Хенри Кисинджър, много публицистика и енциклопедии. Всичко това ви очаква в шатра 10 на Алея на книгата. Там ще намерите най-интересните четива, които излизат под логото на Книгоиздателска къща "Труд".

От 9 до 15 септември центърът на София за поредна година ще бъде най-доброто място за книжните фенове. За първи път в рамките на Алея на книгата ще се състои и фестивалът "Наука, изкуство и култура", в който ще бъдат представени най-новите издания в тези области.

Реклама

Всеки ден от 10 до 20 часа в района от бул. "Витоша" до Националния дворец на културата читателите ще могат да се гмурнат в разнообразието от книги на най-добрите издателства. А няколко съвсем нови и актуални четива, както и дългоочаквани нови тиражи на хитови заглавия са подготвили от Книгоиздателска къща "Труд". В шатра номер 10 на бул. "Витоша", в близост до пресечката с "Неофит Рилски", ще ви очаква и традиционната отстъпка от 20% от коричната цена.

"За една минута смях Господ два дни живот дава" е казал народът. А професор Сотир Марчев събира най-смешните медицински вицове, с които, след като се посмее, човек може да научи и нещичко за себе си. "Любимите ми медицински вицове" е нетрадиционна книга, която в над 200 страници, карайки ви да се надсмеете над болестите и състоянието си, ще ви помогне да сте здрави! Според проф. Марчев медицината ни е натрупала доказателства, че смехът удължава живота, а оптимистите и позитивните хора по-рядко боледуват и по-бързо оздравяват. "Дълголетниците може да се различават по много неща, но всички имат едно общо качество – оптимисти са и намират поводи за смях и радости в живота." Това е основният мотив на медика да събере в книга още един "медикамент" за здрав живот – смешните анекдоти и вицове.

"Бъдете здрави. Как" - с четвърти тираж. Безспорно най-продаваната и полезна книга за 2024 година е "Бъдете здрави. Как?" на проф. Сотир Марчев. След кратък дефицит на книжния пазар и специално за Алея на книгата излиза четвъртият тираж на тази полезна домашна енциклопедия. Как да бъдем здрави и да доживеем с усмивка и без задъхване по стълбите до дълбоки старини? Съветите и рецептите за дълъг и здравословен живот са събрани от журналиста Любомира Николаева и поднесени в 24 интересни интервюта, които професорът е дал пред в. "24 часа". Проф. Марчев ще се срещне със своите почитатели на 11 септември, сряда, от 17 до 19 часа на щанда на издателството.

"Непрочетени писма от Маргарита" и "Недалеч и неотдавна" са двете заглавия от Иван Гарелов, от които все още има останали бройки и ще са налични на Алея на книгата. Легендата в българската журналистика ни напусна преди броени дни, но написаното от него е съхранило спомена за невероятния му живот като журналист, баща и съпруг.

Всичките седем книги от поредицата на Клайв С. Луис "Хрониките на Нарния" отново ще зарадват българските фенове на едно от най-великите фентъзита.

"Щастието е възможно въпреки всичко, което ни се случва в живота", твърди кралицата на семейната драма Аманда Проуз в най-актуалния си роман "Пълно щастие". Британската писателка, авторка на бестселъри с многомилионни тиражи, отново ни потапя в завладяваща история за това да имаш всичко, да изгубиш всичко и как новите приятели могат да си покажат пътя обратно към щастието. Само в рамките на Алея на книгата комплектът от всичките четири романа на Аманда Проуз, които са издадени на български език – "Ново начало", "Очакване", "Всичко хубаво" и "Пълно щастие", ще бъде на ексклузивна цена от 55 лв. (при корична цена 88 лв.).

Реклама

Ако сте любители на романтичните книги на Ерика Джеймс, ще се зарадвате, че пълен комплект от нейните романи, издадени на български, ще се продават за 75 лв. (при корична цена на комплекта 113 лв.).

Настъпи ли ерата на изкуствения интелект и близо ли е краят на нашето човешко бъдеще? Опит да отговорят на въпроса правят Хенри Кисинджър, Ерик Шмит и Даниел Хутенлохер в книгата "Ерата на изкуствения интелект и нашето човешко бъдеще". Приживе Хенри Кисинджър не пише на компютър, той диктува книгите си. Той не общува с машини – само с хора. Но през лятото на 2018 г. списание "Атлантик" публикува негова статия, в която той определя навлизането на изкуствения интелект в живота ни като край на епохата на разума и всички започват да говорят за нея. Написаното от Кисинджър отеква не защото тезата му е особено оригинална и напълно непозната, а защото предизвикателството идва от него. Той си е извоювал статут на човека, който разбира модерния свят, и причината да го разбира е, че не е част от него.

"Хиперсъзнание" е сред бестселърите на годината. В революционната книга дългогодишните изследвания на психоложката Моника Балаян и натрупаният опит на Петя Минкова като научен журналист са обединени по неповторим начин. Книгата съдържа иновативни техники и конкретни практики, с които може да се препрограмира подсъзнанието. С нея ще разберем колко различни програми в подсъзнанието ни блокират – със страхове, с мързел, с преяждане, с хаос в личния живот, с натрапчиви мисли за провал, с болести и т.н. За всеки, закупил книгата, ще има и полезен подарък – мотивационно око, което се поставя в дома или офиса и което ще "навигира" ежедневните ви действия, за да е сигурно, че ще успеете във всичко.

Сред останалите хитови заглавия на издателството са и математическите помагала за 2-и, 3-и, 4-5-и и 6-и клас, детските класики в "Златни детски книги", изданията от поредицата "Светът на Зайчето Питър", енциклопедии за футбола, риболова и лова, книги от Боян Биолчев, Борислав Зюмбюлев и Димитър Шумналиев, актуална публицистика и луксозни издания.

Четете още

Иван Гарелов приживе: В моя живот бях целеустремен

Иван Гарелов приживе: В моя живот бях целеустремен

Пореден нов тираж на бестселъра "Гунди – какъвто не го познавате"

Пореден нов тираж на бестселъра "Гунди – какъвто не го познавате"

(СНИМКИ) Опашки за Гунди на "Герена"

(СНИМКИ) Опашки за Гунди на "Герена"

Авторите на "Трифон Железния" разказват истории за Туньо
Авторите на "Трифон Железния" разказват истории за Туньо

Авторите на "Трифон Железния" разказват истории за Туньо

Реклама
Реклама
Реклама