Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18862922 www.bgdnes.bg

БРАВО! Алисия стана световен шампион по кикбокс

  • Най-силната жена няма загуба от 4 години 
  • 18-годишната девойка цепи дърва като хоби, за да се разтоварва 

Доли ТАЧЕВА

Златното момиче на Дупница - Алисия Сусанина е световен шампион по кикбокс!

Едва 18-годишната девойка завоюва титлата за втори път в края на август в Будапеща, Унгария. Алисия се прослава като една от най-силните жени, побеждавайки безапелационно съперничките си от Турция и Казахстан с максимален брой точки.

Реклама

"Алисия е доста силна като жена, много яко удря! Това е рядко срещано нещо в бойните спортове. Коронният й номер е, че е много твърда и много тежко удря, в същото време е бърза. Най-доброто нещо в нея е, че слуша в ъгъла какво й се говори от треньорите и си взима всички мачове", споделя пред "България Днес" личният наставник на шампионката Кирил Чакъров.

Алисия започва да тренира в спортен клуб "Патриот" в Дупница преди около 5 години. Впечатляващото е, че последните 4 години няма нито една загуба на ринга. От 14-годишна досега е завоювала две европейски, две световни титли и куп отличия. Кикбоксьорката тренира усилено в залата и не си позволява почивки.

"Нямаме ваканция. Ако се готвим за голям форум, около 2 месеца преди него, правим двуразови тренировки. Сутрин повече атлетика и техника, следобед издържливост и спаринги - всеки ден, само неделя почива", разказва треньорът на момичето.

През останалото време, за да поддържа огъня, Алисия тренира от понеделник до петък по час и половина. Знае, че докато опонентите й почиват, тя трябва да се подготвя, ако иска да е най-добратаа. Когато има свободно време го уплътнява с цепене на дърва. Слага слушалките, пуска си музика и започва да размахва брадвата. Съседите на Алисия вече знаят, че това е любимото й занимание и с удоволствие я чакат да им помогне с подпалките.

"Това упражнение дава много голяма сила и плътност на удара. Иска си техника, точно като да удариш десен прав рязък, за да нокаутираш съперника", гордее се с хобито на възпитаничката си Чакъров.

Алисия е категорична, че иска да прославя България. Преди време семейството й настоява да замине в Испания, но момичето не иска се налага майката на шампионката да устане у нас задари нея. Бащата и братът на Алисия отиват в чужбина да изкарват повече пари, за да може спортната надежда да се развива у нас.

"Алисия е доста емоционална и много нахъсана. Дори като новобранец дойде в залата с голямо самочувствие и говореше, че ще стане световна шампионка. За щастие не е имала големи травми досега. Здрава е, права е, жадна е за още успехи", допълва треньорът й.

Желаем й още много успехи!

Реклама
Реклама
Реклама