Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18871085 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена го каза: Петък 13-и не е фатален!

Страхът от нещастие може да го предизвика 

Вторник 13-и е много по-опасен, такъв ще има през 2025-а

Светлана Тилкова - Алена

Тръгнем ли да броим какво зло или добро се е случило във вековете назад в петък, съвпадащ с 13-о число от месеца, ще установим, че нарочената за фатална дата е в дъното на класацията за най-неприятни и злощастни събития. Преди двадесетина години направих преглед на разрушителни земетресения, войни, глобални катастрофи, случили се по света и в България. Петък 13-и липсваше в тази статистика. И въпреки това някак си е по-приятно да се страхуваш, да очакваш злото да те захлупи и как леко се диша, когато те подмине и настъпи 14-и.

Петък 13-и септември е единственият през 2024 година, нищо фатално, ден като ден, който страхуващият се и от петък, и от 13-о число сам може да превърне в кошмарен заради страха и очакването за нещастие, които има силата да го предизвикат.

Реклама

Тамплиерите и откъде

тръгва фантазията

Наивно е да вярваме, въпреки че с безкрайното си повторение тази измислица вече се е врязала неизкоренимо в обществената памет, че петък 13-и е фатален, защото на 13 октомври 1307 г. френският крал Филип IV Хубави бил издал заповед да бъдат заловени и убити всички рицари тамплиери в опит да заграби несметните богатства на ордена. Авторитетни, езотерични, клюкарски издания са се вкопчили в този фатален за ордена петък 13-и и повтарят ли, повтарят като папагали. Истината обаче е друга.

На 14 септември 1307 г., сряда, от кралския двор е изпратена заповед за арестуването на всички рицари тамплиери на територията на Франция и отнемане на тяхното имущество. Акцията е насрочена за 13 октомври, денят е четвъртък, дори Слънцето го делят още 4 градуса, докато изгрее в петък. Орденът на тамплиерите е разформирован с папска була на 22 март 1312 г., вторник, ден на Марс, Слънцето е в Овен.

Другият мит е за Разпети петък и 12-те апостоли на Иисус. Все приказки за възрастни с малко истина и много фантазия, измислени най-много преди век.

Планетите за деня -

внимавайте кой ви обсебва

Денят е на Венера - планетата на любовта, хармонията, разбирателството, а Слънцето е в Дева и изисква такт, търпение, ред вместо противоречие на реда.

Марс в дома на асцендента в Рак разкрива, че обичта и разбирателството в петък, 13-и може да се превърнат в омраза и да преминат в конфликт, който Венера няма да спре, защото "обичащите" ще са напористи и нагли, за да спечелят някого, а когато вече не им е потребен, ще го захвърлят като ненужна вещ. Внимавайте кой ви обсебва в този ден. Марс е в Рак и е причина хората, попаднали под влияние на аспекта, да се стремят към независимост, която при противопоставяне може да достигне до бруталност и агресия. Себеконтролът е потиснат. В най-неподходящия момент хора, подвластни на емоцията, е възможно да избухнат и да залеят с упреци, квалификации и епитети, но без причина.

Реклама

Луната в Козирог, в дома на брака и семейството, увеличава материалните мечтания и стремежа да се постигне договореност за пари и приходи, дори и по непочтен начин. За някои от самотните и навършили 30 години, родени с този аспект, петък 13-и ще е щастливият им ден, в който ще срещат истинската любов.

Меркурий е в Дева и стимулира бързината и остротата на ума, потребността да се внесе ред в дома, на работното място, а и във всякакви ситуации, което може да доведе до конфликт. Заради Венера са засилени притесненията за развитието и стабилността на личния живот.

Венера във Везни - отново на своя трон засилва както чувствата, така и желанието на всеки да се стреми към красивото в живота, тъй както го разбира.

Юпитер в Близнаци е причината мнозина да се чувстват несигурни, защото се затрупват с въпроси, на които не могат да отговорят. В този ден човек не бива да планира собственото си бъдеще в близък и далечен план, планираното няма да се случи.

Квадратурата Юпитер - Сатурн в звездната карта на деня 13.09.2024 г. разкрива, че войната, която мнозина ще водят, е заради материални облаги или материални непостижими мечти, но и заради невъзможност да сключат брак по сметка, за да постигнат материалните си цели.

Децата, родени днес -

галеници на съдбата

Ще са симпатични и сърдечни мъже и жени, визионери. Мнозина от тях ще развият окултни способности. Умерени, постоянни и изключително издръжливи хора. Ще имат шанса да бъдат галеници на съдбата и да вървят напред, стига да намерят златната среда между мечтите и реалните си възможности, включително материални заради влиянието на Плутон в Козирог, в дома на парите и на кармичната разплата.

13-и петък никога не е бил фатален в смисъла на катастрофален ден. Многократно натрапените на обществата измислици са му вменили образа на зло. А всъщност истински опасният ден е вторник, 13-и, ден на Марс, носител на агресия, не само предизвикана, а и скрита дълбоко в душите на хора, които в този ден са готови да я изявят и в най-крайната й форма. Такъв притеснителен заради агресията ден ни очаква през 2025-а, годината на Марс, когато 13 май е вторник, ден на Марс.

Четете още

Култов Фънки! Щял да се напие на петък 13-и

Култов Фънки! Щял да се напие на петък 13-и

От Стивън Кинг до Тейлър Суифт - петък 13-и в живота на известните личности

От Стивън Кинг до Тейлър Суифт - петък 13-и в живота на известните личности

Реклама
Реклама
Реклама