Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18871283 www.bgdnes.bg

Сестрата на Емил Трифонов: Убиецът на Кембъла дори не ни се извини

Той си излежа присъдата и продължи напред, а нашето семейство беше съсипано

"Брат ми не е забравен! Паметта за него е жива." Това каза за "България Днес" сестрата на трагично отишлия си при катастрофа на "Цариградско шосе" в София на 17 март 2007 г. музикант, шоумен, поет, сатирик, радио- и телевизионен водещ Емил Трифонов - Кембъла. "Винаги около датата на неговата гибел известните му приятели почитат паметта му в социалните мрежи, море от публикации има и около рождения му ден, някои идват на гроба му в Разград. Близките му приятели редовно ни звънят: "На среща сме, говорим си за Кембълчето, как сте?". Радвам се, че толкова много хора обичат брат ми и не го забравят 17 години след гибелта му", сподели още за вестника роднината на Кембъла.

Реклама

"Останахме от семейството само аз и сестра ми, с която сме близначки, и децата ни. Мама и татко си отидоха, смъртта на брат ми им се отрази много тежко. За всички ни това беше страшен шок", не крие мъката си Невена Трифонова. Тя не се е появявала от много време в медиите, но това по думите й изобщо не означава, че брат й е забравен. "На 10-годишнината от смъртта му издадохме негова книга", припомня сестрата на българския Хауърд Стърн.

Невена Трифонова негодува и срещу "войната по пътищата", отнела живота на много българи. "Мъчително е, че толкова хора си отиват като брат ми, много от тях са толкова млади. Каквото и да се прави, не знам как ще се спре това. Каквото и да се говори, няма резултат. Виждаме да шофират все повече пияни и надрусани", възмущава се сестрата на загиналия шоумен.

За мъжа, който е фучал с 1,2 промила алкохол в кръвта с колата, в която във фаталната нощ е бил и Кембъла - Боян Георгиев, Невена не споменава, че му е простила, нито, че е забравила какво е извършил.

"Не знам каква е съдбата му. Четох преди време, че е имал някакви здравословни проблеми. Той си излежа ефективната присъда от две години. За него животът продължава. Лошото е, че той никога, даже за толкова години, нямаше смелостта да ни се извини. Само в съда се видяхме на живо, но нали знаете как е там - театрални представления, за да се намали присъдата, всички са невинни, всички много съжаляват... Но това е човек, нямащ достойнство. Колкото и да си бил в шок, защо в края на краищата, ей така, чрез някого, ако нямаш доблестта да го кажеш лично, не пратиш някакви извинения. Нямаше такова нещо. Не изпитвам омраза към този човек, но има неща, които не могат да се простят, независимо колко години са минали. Тук не става изобщо въпрос за кръвнина, за пари, защото човешкият живот няма цена. Боян е един безотговорен човек и дори не знам какво бих му казала, защото той едва ли ще разбере какво е причинил на цяло семейство", категорична е сестрата на Кембъла.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама