Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18880171 www.bgdnes.bg

Любо Ганев вае тяло с ананасова диета

  • Волейболистът спортува само след полунощ
  • Шефът на федерацията не пие и не пуши, яде по пет пъти на ден

С ананасова диета поддържа внушителната си фигура президентът на федерацията по волейбол Любо Ганев. Гигантът се извисява на 210 сантиметра, а теглото му варира около 180 килограма. Тялото на 58-годишната легенда изисква специфични грижи и Любо му осигурява от всичко необходимо по много. Ганев признава, че само веднъж в живота си е пазил диета за отслабване, но резултатът е катастрофален. "Имам само един неуспешен опит на подготовка на националния отбор в Белмекен - разказва бившият спортист. - Резултатът беше плачевен - не можех да забия топката на другия ден."

Реклама

В началото на кариерата си в ЦСКА Любо тежи 110 килограма, в Италия качва пет, а в "Арис" става шампион със 125 кила телесна маса. След отказването му като състезател Ганев решава да не мъчи тялото си и минава на любимата си ананасова диета. Храни се с всичко, с изключение на ананас. За себе си казва, че не е дебел, а нисък и килограмите не му създават проблеми. Те са разпределени перфектно според него. Не страда от сериозни болести и хапва стабилно по пет пъти на ден. Но все пак ананасът не е единственото нещо, което не понася.

"Ям много пържени картофи, месо, бобче, много неща - разказва бившият волейболист. - Само да няма копър, магданоз, босилек, никакви треви не ям. Салати, маруля, такива работи не ям. В Италия много ме майтапиха, защото там ядат много растения от двора пред къщата. И те там всички ми казват: "Ама как? Зеленото много помага". И аз им казвам: "Какво помага бе? Аз днес трябва да ударя 120 топки, откъде да я взема тази сила? Ако ги ям тези треви, откъде ще дойде силата?"

След края на кариерата си Любо спира да спортува и се наслаждава на радостите на живота. Но пороци като пиене и пушене никога не са го влечали. Признава, че продължава да спортува, но само след полунощ...

В Италия той е такава легенда, че дори има кръстена на него пица "Любо", която все още се продава. Ганев е голям фен и на пастите, които похапва с удоволствие при посещенията си в страната. "Моето отлично здраве се дължи преди всичко на това, че не се притеснявам за нищо - казва той. - Защо да се ядосвам, като ще ми мине! Живея си живота. Спортът ме е научил, че дори и да срещна някаква трудност, удрям си главата в стената, падам, след това ставам и пак продължавам напред."

Ганев е успешен бизнесмен, но преди години преживява тежък удар, след като бе завлечен с 1 млн. долара от свой партньор. Успява да го преодолее, както и скарването си с Христо Стоичков. Двамата не си говорят известно време, но в крайна сметка приятелството им се оказва по-силно от всичко. "Качих се на един стол и го прегърнах", спомня си Камата, който е сред най-близките хора на Любо.

В личния си живот Ганев също няма от какво да се оплаче. Той има двама пораснали синове - Евтим и Любо-младши. Легендата има и 7-годишна внучка, която също е кръстена на него - Любомира. "Може да съм дядо, ама не си лягам с баби", написа Ганев. Той има връзка с красивата Кремена, която е с 20 години по-млада от него и върти собствен бизнес.

Четете още

Любо Ганев: Чакам трофей и от момчетата

Любо Ганев: Чакам трофей и от момчетата

Президентът на БФВ Любомир Ганев: Апогеят на националните ще е до 5 години

Президентът на БФВ Любомир Ганев: Апогеят на националните ще е до 5 години

Легендарният Любомир Ганев в ИНТЕРВЮ: Казваха ми, че не ставам за волейболист!

Легендарният Любомир Ганев в ИНТЕРВЮ: Казваха ми, че не ставам за волейболист!

Любо Ганев: На всяка цена трябва да останем в Лигата на нациите

Любо Ганев: На всяка цена трябва да останем в Лигата на нациите

Реклама
Реклама
Реклама