Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18884608 www.bgdnes.bg

Чистка в КАТ! Махат 50 полицая от столичната Пътна полиция

МВР започна чистка в столичния КАТ. Около 50 служителя на Пътна полиция, повечето от които с над 20 години опит, са били принудени да подадат заявление за преместване. Това твърдят в съобщение до медиите потърпевши униформени.

"Подаваме сигнал за репресия и принуждаване, насилствено подписване на заявления за преместване по районни управления. Като мотив от ръководството използват реформата, която върви в момента. Това е едно безумно преструктуриране без ясни цели и резултати. Махат толкова хора без основание и след това ще си сложат техни приближени. Така става частен КАТ. Нека ръководството обясни за какво става въпрос. Това е прецедент в историята на Пътна полиция", се казва в съобщението.

Реклама

По думите на освободените от КАТ полицаи в сряда и петък са привиквани служители и са били принудени да подпишат заявления за преместване в различни структури на МВР. Документите вече са били подписани от началника на групите, без да е имало имена на тях. Сред тях има и служители, които не са имали възможност да разберат къде и дали въобще ще бъдат преместени в друго звено на МВР.

"Полицията, това е държавата, а когато няма работеща полиция, няма защита за гражданското общество. След толкова години служба и лишения за сметка на семействата ни, близките, родители и деца се чувстваме унизени и обезверени. Силно сме демотивирани от обстановката и постъпката на ръководството ни", посочват потърпевшите пътни полицаи.

Четете още

Дива лисица нахлу в КАТ

Дива лисица нахлу в КАТ

Акция "Скорост": КАТ погва джигитите в цялата страна

Акция "Скорост": КАТ погва джигитите в цялата страна

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама