Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1889349 www.bgdnes.bg

Йордан Соколов: Филчев реди неверни неща и измислици

"Измислици! Няма нищо вярно!"

Така бившият шеф на парламента Йордан Соколов коментира твърдението на ексглавния прокурор Никола Филчев в предаването "Всяка неделя", че е знаел за тайни сметки на сините в чужбина и е бил информиран за слухтенето в апартамента на Филчев, което после избухна в скандала "Бръмбаргейт".


"Йордан Соколов знаеше, че ме подслушват, но се държеше деликатно. По същото време водел тайни съвещания в Балабановата къща в резиденция Бояна, но не уточни за какво е ставало дума на въпросните срещи", каза Филчев.

Реклама

Пред Кеворк Кеворкян той замеси за втори път името на Соколов, като го нарече дори с галеното име Данчо. Според него Соколов е знаел за сметки на "сините" в Германия и Япония на името на жените на тогавашния премиер Иван Костов и шефа на НСС от същото време ген. Атанас Атанасов. По думите на Филчев Соколов заявил: "Да, имаме такива сметки, но няма да ги бутаме. Парите ги дадоха на СДС едни американци да се борим за демокрацията и ние ги дадохме на Атанасовица, че знаела английски".

Ето как Йордан Соколов коментира твърденията:

- Никола Филчев замеси името ви в интервю пред "Всяка неделя", че сте знаели за сметки на СДС в чужбина на името на съпругите на Иван Костов и Атанас Атанасов....
- Чух в какво ме е замесил, но няма нищо вярно в това, което казва. Нищо няма да коментирам. Нито знам, нито съм се занимавал с пари. Какво да коментирам?!

- А по отношение на подслушването? Той също казва, че сте знаели много добре, че тогавашният главен прокурор е бил подслушван.
- Ама нищо вярно няма в това, което казва той, нищо вярно. "Йордан Соколов тъй, онуй, той това, той онова". Никога с него не съм говорил, за да му кажа, че е имало подслушване, щото аз самият не съм знаел имало ли е, нямало ли е.

- Впечатли и изказването, че по същото време сте водили някакви тайни съвещания в Балабановата къща в резиденция Бояна.
- Не му вярвайте на нищо.Той такива неща ги навързва (смее се). Той винаги към мен се е обръщал с г-н Соколов. Вчера (б.р-неделя), за да създаде впечатление колко сме били близки, ме нарече Данчо Соколов. Но в действителност никога не ме е наричал Данчо и никога на малко име.

- От позицията на ранговете ви и постовете, които сте заемали в онзи момент, не би било уместно...
- Нали ви казвам, направо като го слушате - едно след друго неверни неща и измислици. За негова сметка си остава.

Реклама
Реклама
Реклама