Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1889396 www.bgdnes.bg

Ченге под прикритие вкара в наркокапан за 200 000 лв. братовчед на Кравата

Петричаните Димитър Гръбчев, Георги Атанасов-Барбата и жителят на петричкото село Ключ Иван Гецов-Чапата са задържани в столицата при щателно разработена спецоперация на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност". Те са закопчани за трафик и опит за пласиране на голямо количество наркотик, чиято стойност, според запознати, надхвърля 200 000 лева.


След задържането им спецполицаите предприели обиск в дома на Чапата в село Ключ, където открили още 3 кг. сух канабис. Тримата трябвало да предадат стоката на купувач, който бил внедрен в наркосредите полицай под прикритие. Според запознати асортиментът на пренасяния от задържаните наркотик са хероин, амфетамини и канабис.

Реклама

Барбата е братовчед на намиращия се в гръцкия затвор Атанас Атанасов-Садам. Садам, петричанинът Йордан Костадинов и съпругите им бяха задържани при акция на гръцката полиция на 21 юни 2009 година пред хипермаркет в близост до КПП - Промахон. Предрешен служител на гръцката брегова охрана, влязъл в ролята на купувач, ги чакал до хипермаркета, чийто периметър гъмжал от цивилни ченгета.

Садам, Йордан и съпругите им пристигнали с луксозни „Ауди А4" и БМВ 6, носейки четири пистолета, автомат „Калашников", 1,4 килограма тринитротилол, 5,4 кг амониев нитрат, използван за направата на бомби, и 17 грама канабис. За всичко това трябвало да получат 30 000 евро, но били арестувани. Садам и Костадинов са все още в гръцки затвор, съпругите им са освободени.

Иван Гецов-Чапата е братовчед на Стоян Гецов-Кравата от село Ключ. Кравата бе задържан за първи път през 2005 година в района на ГКПП - Кулата за трафик на 19 кг. хероин. Първоначално той бе осъден на 17 години затвор и 180 000 лева глоба, но обжалва присъдата и продължаваше да бъде на свобода. За да бъдат уличени той и групата му, спецполицаите внедрили в наркоканалите агент, който се представил за купувач.

С помощта на агента Кравата и хората му бяха задържани през август 2011 година с голямо количество хероин. Заловените Стоян Гецов-Кравата, Любомир Илиев, Васил Лулев, Боян Томанов и Никола Пресолски бяха осъдени със споразумение от специализирания съд в София. Кравата бе осъден на 8 години затвор и 40 000 лева глоба, затвор и глоби получиха и другите от групата му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама