Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1889798 www.bgdnes.bg

Скубят убийца в съдебната зала

Подсъдима за убийство остана с 6 косъма по-малко на главата си вчера в съдебната зала. Едва ли когато Янка Младенова е крачела към Съдебната палата в София, е предполагала какво ще й се случи.
Тя и Антон Ангелов са изправени пред Темида за жестокото убийство на 19-годишната Севилия Райчева в столичния кв. "Люлин". Момичето е убито на 13 май 2011 г. с над 40 удара с нож, като се предполага, че мотивът за зверството е кражба на 10 г злато. 4 дни след смъртта на Севилия двамата бяха арестувани, като направиха самопризнания за стореното. За Севилия се доказа, че приживе е страдала от шизофрения. Убийците й признаха, че я ликвидирали, защото била "тъпа и сдухана".
През октомври м.г. Софийският градски съд оправда Янка за убийството и присъди 10 г. затвор за Антон. Той ще трябва да плати и 100 хил. лв. кръвнина.

На втора инстанция магистратите определиха дата, на която Янка да отиде в Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК), за да й вземат материал от главата за изследване. Подсъдимата не отишла и съдиите решиха да не изпускат повече възможността да вземат сравнителен материал. Магистратите подадоха бял плик и пришпориха експерт от НИКК да оскубе от косата на Янка.
Криминалистът предложи на момичето да си отскубне няколко косъма. След като се видя, че няма да стане, Янка седна на подсъдимата скамейка, а експертката взе да рови из косата й, за да вземе 6 косъма. Самата Янка й помогна, като си оскуба половината от нужния материал.
Криминалистиката няма да пощади и другия подсъдим - Антон. Понеже той се бръсне 0 номер, съдът му забрани да пипа прическата си в следващите 10 дни, за да може да му порасне материал за изследване. Делото продължава на 23 април.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама