Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18901303 www.bgdnes.bg

УДИВИТЕЛНО! Кокошка с 4 КРАКА тича в село Слънчево (СНИМКИ)

Птицата е взета от люпилня, скоро няма да бъде сготвена 

"Отглеждам кокошка с четири крака. Истина е, който иска, да дойде да я види - ракията е от мен. Ще почерпя."

Това сподели пред "България Днес" собственикът на уникалната четирикрака кокошка Киро Николов. Нестандартната птица се отглежда в двора на 76-годишния мъж заедно с други домашни животни. Кокошката е здрава и ходи нормално, използвайки само двете си крачета, тъй като другите са недоразвити.

Реклама

"Взех я през пролетта заедно с още 10 други птици, само че с по два крака. Хората ми казваха да я върна, но какво ми пречи животинката? Ще си я гледам. Аз се грижа и за още 20 бройлерчета, имам и кученце", сподели още Николов.

Стопанинът е изключително горд с птицата си и дори споделя нейни снимки в социалните мрежи. Под публикацията веднага заваляват коментари, а кокошката се превръща в истинска сензация. Няколко човека дори отиват на посещение на животното. 

"Тича си свободно, двата допълнителни крака просто си висят във въздуха - единият се вижда, а другият е скрит в перушината. Вече е голяма ярка и скоро трябва да започне да снася. Стана за клане, но ще постои още малко. Все пак и тя душичка носи", каза също собственикът.

"България Днес" се свърза за коментар и с орнитолога Димитър Горанов, за да обясни на какво се дължат допълнителните крайници на кокошката.

"Има изключително интересни феномени в природата, които в естествени условия почти не могат да се видят, защото веднага ще станат жертва. Съществуват и сиамски близнаци, и т.н. При всички положения това не е нещо нормално. Вероятно е някакъв вид много специфична мутация на самия индивид. Птицата няма да е опасна за здравето на хората, които я консумират", сподели специалистът.

Четете още

Пилешки дреболии лекуват мастита

Пилешки дреболии лекуват мастита

ВНИМАНИЕ, СТОПАНИ! Белки РАЗКЪСВАТ кокошки насред пладне!

ВНИМАНИЕ, СТОПАНИ! Белки РАЗКЪСВАТ кокошки насред пладне!

Реклама
Реклама
Реклама