Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1890443 www.bgdnes.bg

Майката на заклания Кирил пред "Соло": Не получихме дори съболезнования от убиеца и близките му

"Вече поставям „истина", „справедливост" и „съдебен състав" в едно изречение", каза Радмила Въжарова, майката на убития пред дискотека "Соло"- Кирил Въжаров, за Нова телевизия. Тя отрече в хода на делото срещу нейното семейство и това на Васил да е бил оказван натиск за отказ от съдебно преследване на убиеца.

"От него и близките му ние не получихме дори съболезнования", заяви още майката на Кирил. Тя е категорична, че Илиян трябва да лежи до живот, защото действията му пред „Соло"са на масов убиец.

„Софийският апелативен съд си свърши работата с морал, чест и професионализъм". Според думите й въпреки болката от загубата на най-скъпото в живота си - своето дете, нито един родител не трябва да се отказва от битката за справедливост.

Реклама

Софийският апелативен съд (САС) осъди във вторник на доживотен затвор Илиян Тодоров, подсъдим за двойното убийство пред дискотека "Соло". На 18 април 2009 г. Кирил Въжаров и Васил Александров бяха намушкани с нож, излизайки от нощното заведение, и починаха.

Техният приятел Кирил Димитров също бе ранен.

На 9 декември 2011 г. Илиян Тодоров беше признат за невинен на първа инстанция от докладчика по делото Румяна Ченалова (вече съдия в търговско отделение на Софийския градски съд). Решението тогава беше подписано с особено мнение от младши съдията Мария Дончева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама