Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1890750 www.bgdnes.bg

Синодът прати Библия на всеки министър

Библия за всеки министър имаше тази сутрин в началото на заседанието на Министерския съвет. Подаръците са от Светия Синод.


Премиерът Марин Райков определи даровете като израз на морална подкрепа и благодари на Светия синод за подаръците.

Реклама

Предстои да бъде гласуван пакета от мерки за подпомагане на бедните социални групи. Пакетът предвижда еднократни добавки от 50 лева за родителите на деца с увреждания и за майките, които получават обезщетение за отглеждане на малко дете, но ако доходът им не надвишава 350 лева на член от семейството.

Другият вид добавка в размер на 65 лева ще бъде насочена към хората, които не са били одобрени за енергийно подпомагане през изминалата зима. Близо 31 млн. лева ще бъдат насочени към осигуряване на заетост за различни групи безработни. Кабинетът ще одобри също правилата за плаване в българския участък на река Дунав.

Около 10 млн. лева ще струват трите вида еднократни добавки и осигуряването на ресурс за функциониране на социалните трапезарии до края на годината.

Днес от 14 часа ще се проведе и първото заседание на Гражданския борд към премиера и външен министър Марин Райков. Основна цел на неговото сформиране е да спомага за организирането и провеждането на прозрачни предсрочни избори за парламент. Участие ще вземат още проф. Михаил Константинов и Емилия Друмева. Заседанието ще се предава директно, на сайта на Министерския съвет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама