Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1891070 www.bgdnes.bg

Наско Сираков: Няма да вляза в политиката, защото не съм послушник

Протестиращите вече обявиха имената на част от хората, които заслужават да влязат в следващия парламент. Появиха се списъци с различни имена. В един от тях попадна и Наско Сираков.


"От вас разбирам, че съм в тези листи и съм много изненадан", каза пред Нова телевизия Наско Сираков. Той разказа, че това доверие го радва, но добре си преценява възможностите. Много от хората не знаят собствените си възможности, за разлика от мен. Моята сила не е в политиката", категоричен е футболистът.

Реклама

Той призна, че неведнъж е канен да влезе в политиката, но отказа да конкретизира от коя партия са били предложенията. "Аз не мога да бъда послушник. Никога не ми е било мястото в политиката. Никоя партия не ме убедила, че идва на власт с желанието промени нещо. Последните 45 дена пак ще ни залеят с обещания. 99 процента няма да се изпълнят и това е страшното ", коментира Сираков.

Според него спортистите, които са влезли във властта, са преценили възможностите си и могат да допринесат за доброто на държавата. "През последните години спортът беше сирачето на тази държава и му се дължи много", каза още той. По думите му задачата на министрите е да се борят за собствената си сфера, а не да „мишкуват". „У нас 99% от министрите за заложници и послушници", добави той.

Според Сираков, Борисов е трябвало да остане докрай на власт. "Трябваше да подобри нещата, имаше лостовете да подобри живота на хората. Ние в момента сме по течението", завърши той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама