Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1891219 www.bgdnes.bg

Младежи разстреляни от упор. Полицаи наблюдават кротко екзекуцията (Видео)

Осем полицаи бяха арестувани в Сао Пауло, след като бразилска телевизия излъчи кадри от разстрел на двама тийнейджъри, информира Би Би Си.

Кървавата разправа се е разиграла на 16 март в квартал, известен като свърталище на наркодилъри. Записана е от охранителни камери.

Реклама

Видеоматериалът показва трима младежи да седят на стълби до една сграда. Пристигат двама въоръжени мъже. Те карат тийнейджърите да се изправя с вдигнати ръце и да се обърнат.

Разстрелът, извършен от упор, е спестен в тв репортажа.

Едно от момчетата успява да избяга.

По двете жертви са изстреляни 18 куршума. На практика младежите са били направени на решето.

Убийците си тръгват с мотор.

Близо до мястото на екзекуцията има паркирана полицейска кола. Тя потегля секунди след разстрела, показват кадрите.

Според прокурорите полицаите не са направили нито опит да спрат кървавото насилие, нито са тръгнали да преследват убийците.

„Записите от охранителните камери са шокиращи - казва Елизабет Сато от „Отдел убийства" в Сао Пауло. - Полицаите от колата са проявили най-малкото престъпно бездействие."

Една от жертвите е на 14 г. Неговото семейство отрича момчето да е било набъркано с наркотърговия. То работело заедно с баща си - двамата събирали вторични суровини. Детето е убито с 6 изстрела.

По другата жертва, на 18 г., е било стреляно 12 пъти.

Полицията опитва да открие третото момче, което успяло да се спаси. Смята се, че то би могло да помогне за разкриването на убийците.

Осемте полицаи ще останат в ареста, докато тече разследването.

 

Реклама
Реклама
Реклама